Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

LKS uz vēlēšanām dosies ar mērķi saglabāt Latvijas krievvalodīgajiem svarīgas tradīcijas, atmiņu un kultūru

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijas Krievu savienības (LKS) uz 14.Saeimas vēlēšanām dosies ar mērķi saglabāt Latvijas krievvalodīgajiem svarīgas tradīcijas, atmiņu un kultūru.

Partija sociālajos medijos informēja, ka tuvākajā laikā plāno iesniegt vēlēšanu sarakstus Centrālajā vēlēšanu komisijā, uzsverot, ka uz vēlēšanām politiskais spēks dosies ar konkrētiem mērķiem: "saglabāt atmiņu, kultūru un tradīcijas, kas svarīgas vairumam Latvijas krievvalodīgo, un cīnīties par to, lai arvien pasliktinošā ekonomiskā krīze neatsauktos uz vienkāršiem Latvijas iedzīvotājiem un nenovestu ģimenes līdz bankrotam".

Rīgā saraksta līderis būs viens no redzamākajiem LKS biedriem, galvaspilsētas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs. Tāpat šajā apgabalā startēs domniece Inna Djeri un "Centra partijas" pārstāvis Normunds Grostiņš.

Latgales saraksta augšgalā būs juriste Jekaterīna Stehnovska-Slavska, Daugavpils vicemēra palīgs Dmitrijs Ribņikovs, kā arī datortehnikas speciālists Juris Aleksejevs.

Vidzemes saraksta līderis būs Olaines novada deputāts Andris Vurčs, kam sekos aktīvists Maksims Ždanovs un mehatronikas speciālists Aleksandrs Klapins.

Zemgalē saraksta pirmais numurs būs Jelgavas domes deputāts Andrejs Pagors. Otrajā pozīcijā būs kultūras centra "Lad" vadītāja Ludmila Ušakova.

LKS sarakstu Kurzemē ievadīs Jeļena Osipova.

14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.