ZZS paziņos apvienības Ministru prezidenta amata kandidātu Saeimas vēlēšanām

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) šodien preses konferencē paziņos apvienības Ministru prezidenta amata kandidātu un apvienības programmu, informē ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Viņa norādīja, ka ZZS valde piektdien, 15.jūlijā, vienojusies par Ministru prezidenta amata kandidāta izvirzīšanu, kā arī apstiprināja apvienības programmu un deputātu kandidātu sarakstus.

Preses konferencē šodien piedalīsies ZZS un tās veidojošo partiju vadība - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Armands Krauze, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valdes priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs, sadarbības partnera - partijas "Latvijai un Ventspilij" - valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kā arī apvienības Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales sarakstu līderi un deputātu amata kandidāti.

ZZS kodolu veido LZS un LSDSP ar pārstāvniecību gan Latvijas reģionos, gan pilsētās. LZS ir vairāk nekā 1400 biedru, kas pārstāvēti 64 nodaļās gan Latvijā, gan ārvalstīs, savukārt LSDSP apvieno vairāk nekā 500 biedrus. ZZS sadarbojas arī ar reģionālajām partijām.

Preses konference notiks Rīgā, Lielirbes ielā 17a, plkst.11.

Kā ziņots, pavasarī no ZZS nolēma aiziet Latvijas Zaļā partija, lai 14.Saeimas vēlēšanās startētu kopā ar Latvijas Reģionu apvienību, Liepājas partiju un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrību.

Savukārt ZZS pēc tam kopsapulcē vienojās par LSDSP uzņemšanu apvienībā.

14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā dienā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.