Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Švecova un Stepaņenko pārstāvēs jaunu partiju [papildināts]

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saeimas deputātes Ļubova Švecova un Jūlija Stepaņenko kļuvušas par politiskās partijas "Suverēnā vara" valdes loceklēm, liecina "Firmas.lv" informācija.

Švecova un Stepaņenko "Suverēnās varas" valdē ieceltas vakar, 4.jūlijā. Partijas valdē darbojas arī Stepaņenko laulātais - Vjačeslavs Stepaņenko, kā arī Timurs Safiuļins, Jūlija Rjazanova, Vladislava Drobiševa, Reinis Ziļevs, Ernests Jurkāns un Pāvels Naumovs.

Deputātei Stepaņenko kā vienīgajai valdē ir piešķirtas tiesības pārstāvet partiju atsevišķi, bez pārējiem valdes locekļiem.

"Suverēnā vara" politisko partiju reģistrā ir kopš 2011.gada 1.aprīļa. Taču līdz šim partija bija zināma kā "Likums. Atbildība. Kārtība", bet vēl pirms tam - kā partija "Savienība Latgales sirds".

Politiskā spēka mērķis ir apvienot spēkus uz politisko uzskatu kopības pamata, balstoties uz kristīgi orientētām pamatvērtībām, lai pārstāvētu un aizstāvētu Latvijas iedzīvotāju un valsts piederīgo tiesības un likumiskās intereses valsts pārvaldes institūcijās, Saeimā un starptautiskajās organizācijās, veicinot sabiedrības aktīvu iesaisti politiskajos procesos.

Abas Saeimas deputātes plāno kandidēt 14.Saeimas vēlēšanās no partijas "Suverēnā vara" saraksta, iestājoties par kristīgām ģimenes vērtībām, sarunā ar aģentūru LETA minēja politiķes.

Abas Saeimas deputātes īsā laikā nomainījušas jau vairākas partijas.

Švecova pauda uzskatu, ka kristīgas ģimenes vērtības politiskajā spektrā nav pietiekami pārstāvētas un aizsargātas. Problēmas saistībā ar ģimenes un bērnu interesēm ir "jāpaceļ citā līmenī", popularizējot tās, pauda deputāte. Viņasprāt, pietiekami izplatītas sabiedrībā ir minoritāšu tiesības - viendzimumu laulību jautājumi un bērnu audzināšana LGBT pārstāvju ģimenēs. "Es uzskatu, ka šī ir iespēja nopietnā līmenī pārstāvēt konservatīvās ģimenes pozīcijas. Tas ir jautājums, kam es varētu dot savu pienesumu," pauda Švecova.

Tāpat deputāte iestājas par mazajiem uzņēmumiem, un arī partijas programmā īpaša uzmanība būšot pievērsta mazo uzņēmumu interešu pārstāvniecībai un aizsardzībai. Švecova ir iecerējusi radīt vienkāršotu mazo uzņēmumu sistēmu, lai ģimenes arī laukos varētu veidot biznesu. Tādējādi, viņasprāt, varētu veicināt lauku teritoriju iesaisti valsts ekonomiskajā dzīvē.

Stepaņenko norādīja, ka partija iestājas par izvēles brīvību, saticību iedzīvotāju un valdības starpā, kā arī par dažādām Latvijas ģimenēm - vientuļo vecāku, daudzbērnu, kā arī tādām ģimenēm, kurās aug bērni ar invaliditāti. Viņasprāt, tajās ģimenēs, kas ir pārvākušās uz dzīvi citviet, ir jāveicina vēlme atgriezties Latvijā.

Partija iestāšoties pret iedzīvotāju pazemošanu, atlaišanu un izsmiešanu viņu pārliecības dēļ, norādīja Stepaņenko, atsaucoties uz valdības lēmumiem saistībā ar pandēmiju pagājušā gada rudenī. Tāpat partija iestājas pret "kancelēšanas kultūru" (no angļu valodas: cancel culture), kas notiek, kad lielai sabiedrības daļai nepatīk kāda viedoklis, minēja deputāte.

Sociālā medija "Facebook" ierakstā Stepaņenko pauda, ka neskaitāmas reizes Saeima esot balsojusi "pret tautu". Viņasprāt, suverēnā vara ir ievērota tikai formāli un tikai reizi četros gados.

Deputāte norādīja, ka partijas sarakstā vieta būs visiem cilvēkiem, kuri piekrīt tās programmai un idejām, taču konkrētus personu vārdus, kuri no partijas kandidēs vēlēšanās, politiķe nenosauca.

Stepaņenko un Švecova 13.Saeimā ievēlētas no "Saskaņas" saraksta. Pašlaik abas parlamentā darbojas kā pie frakcijām nepiederošās deputātes.

Stepaņenko iepriekš ir bijusi valdes locekle arī partijās "Latvija pirmajā vietā", "Katram un katrai" un "Gods kalpot Rīgai".

Partijas "Katram un katrai" valdē ir bijusi arī Švecova.