Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ceturtdien notiks pirmā vasaras Saeimas ārkārtas sēde

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Ceturtdien, 30.jūnijā, notiks pirmā vasaras Saeimas ārkārtas sesijas sēde, norādīts parlamenta mājaslapā.

Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauta grozījumu likumā "Par valsts pensijām" izskatīšana otrajā lasījumā, ko steidzamības kārtā virzījusi Sociālo un darba lietu komisija.

Kā skaidro Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S), ārkārtas sēdi sasaukuši 34 deputāti, nosakot tās darba kārtību. Tādējādi Prezidijs darba kārtību nevar papildināt.

Ja Saeimā rastos nepieciešamība izskatīt citus jautājumus, tad papildu ārkārtas sēdes varēs sasaukt vai nu vismaz 34 deputāti, Saeimas Prezidijs vai arī Ministru kabinets. Pagaidām neviena komisija nav lūgusi sasaukt vēl kādu sēdi, atzīmēja Klementjevs, vienlaikus pieļaujot iespēju, ka, "zinot, kāda mums ir gaisotne," parlamentārieši varētu aicināt izsludināt papildu sēdi.

Kā piemēru iespējamai sēdes nepieciešamībai Saeimas sekretārs minēja, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija varētu lūgt ieviest ierobežojumus pret deputātu Aldi Gobzemu (KuK), kuri tika pieņemti komisijā.

Jau ziņots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien vienojās uz nākamajām sešām Saeimas sēdēm izslēgt parlamentārieti Aldi Gobzemu (KuK), kurš uz šo sodu reaģējis, kārtējo reizi solot nolikt deputāta mandātu. Par deputāta izslēgšanu no sēdēm vēl būs jālemj Saeimā.