Darbu sāks jaunā Latvijas Pasta valde

Šodien stāsies spēkā jauniecelto Latvijas Pasta valdes locekļu pilnvaras.

Kā ziņots, vakar Satiksmes ministrija (SM) ārkārtas akcionāru sapulcē par jauno Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāju apstiprināja ilggadējo šī uzņēmuma darbinieku Aigaru Vītolu. Valdes locekļa amatā tika apstiprināts arī Andrejs Vīcups, valdes locekles amatu saglabā Ilze Aleksandroviča. Savukārt ceturtais valdes locekļa amats pagaidām ir vakants.

No amata tika atsaukts līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss, un lēmumi par atsaukšanu no amata pieņemti arī par valdes locekļiem Tomu Nāburgu un Imantu Mantiņu. Ar viņiem panākta vienošanās par atkāpšanos no amata.

Izmaiņas valdes sastāvā veiktas, jo minētie valdes locekļi zaudējuši SM uzticību, nespējot atrisināt vairākus ar saimniecisko darbību saistītus jautājumus.

SM kā akcionāru pārstāvis un Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis skaidroja, ka izmaiņas Latvijas Pasta valdē veiktas, jo tā nav spējusi tikt galā ar SM uzdevumiem. Piemēram, neracionāli izmantots nekustamais īpašums pēc tam, kad 2009.gadā notika pasta nodaļu reorganizācija. Vairāki nekustamie īpašumi stāvējuši tukši un neizmantoti, kas attiecīgi prasījis līdzekļus gan to uzturēšanai, gan pasta budžetam garām gājusi arī neiegūtā peļņa par šo telpu iznomāšanu vai citādu izmantošanu. Kopumā esot zaudētas visai lielas summas.

Beļskis skaidroja, ka pasta valdei vajadzēja veikt efektīvākus pasākumus, lai līdz šī gada beigām panāktu pozitīvus rezultātus. Tomēr procesi neesot operatīvi risināti.

SM pārstāvis gan atzina, ka pirmais pusgads Latvijas Pasta darbā bija ar salīdzinoši labiem rezultātiem, bet esot diskutējams, vai tas bija jaunās vai iepriekšējās valdes sasniegums, jo jaunā valde tika iecelta tikai pērn gada beigās.

Beļskis arī atzina, ka Vītola kandidatūra ir saskaņota ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), jo "ministrs vada ministriju un lēmumi tiek ar viņu saskaņoti, un tur nesaskatu neko sliktu".

No jaunās valdes SM sagaida, ka ar uzņēmuma vadīšanu saistītie jautājumi tiks risināti raitāk, lai Latvijas Pasts no 2013.gada varētu darboties liberalizēta tirgus apstākļos un būt konkurētspējīgs. Tāpat ir dots uzdevums veiksmīgi atrisināt ar nekustamajiem īpašumiem saistītos jautājumus, kā arī uzlabot klientu apkalpošanu.

Jaunais Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Vītols gandrīz desmit gadus bijis šī uzņēmuma Tehniskās vadības departamenta direktors, iepriekš strādājis arī citos ar pasta jomu saistītos uzņēmumos. Pēdējos divus gadus viņš bijis valdes loceklis komercdarbības konsultāciju firmā SIA "Buprocon", strādājis ar biznesa projektu un stratēģisko vadību, uzņēmumu reorganizācijas un restrukturizācijas, un funkcionālo auditu vadību.

Savukārt valdes locekļa amatā apstiprinātais Vīcups no 2003.gada strādājis AS "Parex banka" dažādos vadošos amatos.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais