Saeimas vēlēšanās Zemnieku savienības un LSDSP kopīgais premjera amata kandidāts būs Viktors Valainis

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) nolēmusi veidot kopīgu apvienību ar ārpusparlamenta esošo Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP), un apvienības premjera amata kandidāts uz 14. Saeimas vēlēšanām būs parlamentārietis Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība), ziņo portāls "LSM".

Apvienības izveidošana ļauj tai startēt vēlēšanās ar pašreizējo nosaukumu - Zaļo un Zemnieku savienība, jo apvienības veidošanai nepieciešamas vismaz divas partijas.

Pēc Latvijas Zaļās partijas (LZP) paziņojuma par izstāšanos no kopīgās apvienības LZS ķērās pie jaunu sabiedroto meklēšanas un trešdien panākta vienošanās, ka tie būs sociāldemokrāti. Viena no vecākajām partijām Latvijā, kas pēc neatkarības atjaunošanas tikai vienu reizi bijusi pārstāvēta Saeimā.

LZS priekšsēdētājs Armands Krauze norādīja: “Zinot, ka mums ir daudz zaļu zemnieku, turpinās šīs idejas darboties, mēs esam ārpus Rīgas, LSDSP pilsētā.”

Sociāldemokrāti pirms mēneša jau bija paziņojuši par apvienības “Latvijai” dibināšanu kopā ar partiju “Par cilvēcīgu Latviju”. Nu izlemts apvienību likvidēt un sadarboties ar produktīvāku spēku.

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs piebilda: “Šajā sarežģītajā laikā nepieciešams veicināt konsolidizāciju.”

LZS un LSDSP kopīgais premjera amata kandidāts būs pašreizējais Saeimas deputāts Viktors Valainis.

“Divi politiskie spēki ar stabilām vērtībām, kas dibinājuši šo valsti un atjaunojuši, un arī tagad ir pieprasījums pēc vērtībām,” atzīmēja Valainis.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais