Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

ZZS saņem pieteikumu no LSDSP par dalību politiskajā apvienībā

© Vladislavs Proškins / F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) saņēmusi pieteikumu no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) par vēlmi pievienoties politiskajai apvienībai. Šis jautājums tiks izlemts šonedēļ, 1.jūnijā, ZZS dalībnieku kopsapulcē.

Šis jautājums tiks izlemts šonedēļ, 1.jūnijā, ZZS dalībnieku kopsapulcē. LSDSP kongresā lēmums par pievienošanos ZZS ir pieņemts vienbalsīgi.

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs aģentūrai LETA uzsvēra, ka ir apsveicama kopīgas apvienības veidošana starp Latvijas vecāko partiju LSDSP un Latvijas Zemnieku savienību (LZS), kas arī ir viena no valsts vecākajām partijām. Parasti LZS tikusi uztverta kā zemniekus pārstāvoša un sociāldemokrāti kā pilsētās strādājošo partija, taču abu partiju darbs kopā ZZS novērsīs pretrunas starp lauku un pilsētu interesēm, skaidroja politiķis.

Vaicāts, vai LSDSP atbalstīs to, ka ZZS premjera kandidāts būs LZS virzītais Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS), Dinevičs to pieļāva, jo LSDSP par to nav būtisku iebildumu.

Savukārt iepriekš LSDSP ar partiju "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) izveidotā "Apvienība Latvija" tiks likvidēta, abām pusēm savstarpēji vienojoties, norādīja politiķis. Reizē Dinevičs skaidroja, ka, iekšējie vienojoties, ZZS varētu sadarboties ar individuāliem cilvēkiem no citām partijām, tajā skaitā PCL.

ZZS līdzpriekšsēdētājs, LZS priekšsēdētājs Armands Krauze uzskata, ka šī būtu vēsturiska vienošanās, jo LZS un LSDSP ir Latvijas pieredzējušākās politiskās partijas, kuras aktīvi darbojās Latvijas valsts dibināšanā un arī neatkarības atjaunošanā.

"Abas partijas vienā apvienībā papildinās viena otru - vēsturiski zemsavieši ir vairāk pārstāvēti reģionos, savukārt sociāldemokrāti - pilsētās. Apvienojot spēkus ZZS ietvarā, varēsim sekmīgi strādāt Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs," uzsver Krauze.

ZZS, veicot izmaiņas apvienības sastāvā, notiek aktīvs darbs, gatavojoties 14.Saeimas vēlēšanām.

Kā ziņots, no ZZS ir nolēmusi aiziet Latvijas Zaļā partija, lai 14.Saeimas vēlēšanās startētu kopā ar Latvijas Reģionu apvienību, Liepājas partiju un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrību.

14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā dienā.