Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bijusī iekšlietu ministre vadīs Saeimas Eiropas lietu komisiju

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Bijusī iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) turpmāk vadīs Saeimas Eiropas lietu komisiju, informē Saeimas Preses dienests.

Par to piektdienas sēdē lēmuši komisijas deputāti. Jauna komisijas priekšsēdētāja ievēlēta, jo līdzšinējā komisijas vadītāja Vita Anda Tērauda (AP) atkāpās no amata.

Eiropas lietu komisija apstiprina Latvijas nostājas jeb nacionālās pozīcijas par Eiropas Savienības (ES) ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem.

Ministram, kurš pārstāv Latviju attiecīgās nozares ES ministru padomē, ir pienākums iepazīstināt komisiju ar Latvijas valdības nostāju visos nozīmīgajos lēmumos attiecībā uz likumdošanu un stratēģiskajiem jautājumiem. Ministrs saņem parlamenta mandātu paust Latvijas viedokli ES ministru padomes sanāksmē tikai pēc tam, kad pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju.

Kā ziņots, Saeimas deputātes mandāts Golubevai atjaunots 19.maijā pēc tam, kad valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) pieprasīja Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata