"Progresīvie" par Ministru prezidenta kandidātu virza Kasparu Briškenu

© f64.lv, Andrejs Terentjevs

Partija "Progresīvie" par Ministru prezidenta kandidātu 14.Saeimas vēlēšanām izvirzījusi Kaspara Briškenu.

Par to šodien tika paziņots partijas rīkotajā preses konferencē, kurā paredzēts nosaukt.

Briškens ir "Rail Baltica" stratēģijas un attīstības vadītājs un AS "Pasažieru vilciens" padomes loceklis.

"Progresīvo" premjera amata kandidāts savulaik arī bijis nacionālās aviokompānijas "airBaltic" padomes priekšsēdētāja vietnieks. Briškens ieguvis maģistra grādu ekonomikā.

Viņš savulaik pārstāvēja citu partiju - Kustību "Par!" -, kurā pirms vairākiem gadiem bija ievēlēts arī valdē.

Savukārt uz ministru amatiem partija "Progresīvie izvirzījusi vairākus Rīgas domes deputātus, kā arī nozaru ekspertus.

Bijušā Nacionālā veselības dienesta vadītāja Edgara Labsvīra kandidatūra tiek virzīta veselības ministra amatam, bet ārlietu ministra amatam - bijušo aizsardzības ministru un diplomātu Imantu Lieģi.

Partijas preses konferencē arī tika paziņots, ka uz ekonomikas ministra amatu pieteikta bijusī Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama, par izglītības un zinātnes ministri tiek virzīta Rīgas domes deputāte, partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa un labklājības ministru - biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis.

Partija aizsardzības ministra amatam pieteikusi ārlietu ekspertu, Latvijas Ārpolitikas centra valdes locekli Andri Sprūdu, par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru - Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāju Edmundu Cepurīti, kā zemkopības ministri - vides eksperti Janu Simanovsku un finanšu ministru - sociālās antropoloģijas maģistru, finanšu jomas žurnālistu Andri Šuvajevu.

Uz kultūras ministra amatu izvirzīta Rīgas domes deputātes, kultūras politikas ekspertes Agneses Loginas kandidatūra, iekšlietu ministres amatam - bijusī sabiedrības par atklātību "Delna" vadītāja Liene Gātere, tieslietu ministra postenim - jurists, bijušais Talsu novada domes priekšsēdētāju Edgars Zelders un satiksmes ministra amatam - transporta ekonomikas maģistrs Jānis Meirāns.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais