Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Premjers ekonomikas ministra pienākumus uz laiku uztic Gerhardam

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No šodienas uz laiku ekonomikas ministra pienākumus pildīs zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), informē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) birojs.

Kariņš trešdien, 18.maijā, parakstīja rīkojumu par līdzšinējā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) demisiju, kas sekoja kā atbildes gājiens Nacionālajai apvienībai par tās veikto "šantāžas mēģinājumu", pieprasot iekšlietu bijušās iekšlietu ministres Marijs Golubevas (AP) demisiju.

"Nacionālās apvienības (NA) rīcība, ar ultimātu vēršoties pret vienu no partneriem valdībā, ir destabilizējusi situāciju koalīcijā, tādēļ pirmdien to informēju par viena tās ministra nomaiņu politiskā līdzsvara atjaunošanai," norāda Kariņš, atgādinot, ka NA bija izvēle, kuru no saviem ministriem tā būtu gatava mainīt.

Premjers pauž, ka viņam kā valdības vadītājam ir skaidrs, kas Latvijai kā valstij ir jādara - ir lieli izaicinājumi Ukrainas bēgļu jautājumu risināšanā, valstij ir jāpārliecina starptautiskie partneri, ka Latvijas un Baltijas valstu drošība ir jāturpina stiprināt NATO ietvaros, mums ir jāturpina gan pašiem atbalstīt Ukrainu, gan jāpārliecina Rietumu sabiedrotie, ka ir jāturpina sniegt atbalstu Ukrainai līdz tās pilnīgai uzvarai karā pret Krieviju.

"Es stingri turēšu vadības grožus un virzīšu valdības darbu uz priekšu, lai kopā ar partneriem varētu īstenot šos mūsu valstij nozīmīgos darbus," uzsver Kariņš.

Ministru prezidents aicina NA un "Attīstībai/ Par!" pēc iespējas ātrāk ministru amatiem izvirzīt kandidātus, kuri spētu vadīt valsts drošībai un tautsaimniecībai nozīmīgās nozares un valdība šajā sarežģītajā laikā varētu strādāt pilnā sastāvā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Vitenbergam.