Saeimas komisija vērtēs Gobzema un Ločmeles iespējamos ētikas pārkāpumus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē šodien paredzēts skatīt divus iesniegumus par iespējamiem deputātu ētikas pārkāpumiem. 

Komisijas sēde plānota attālināti plkst.12.

Sanāksmē kā ceturto darba kārtības punktu paredzēts izskatīt deputāta Alda Gobzema (KuK) deputātu ētikas kodeksa iespējamā pārkāpuma lietu, kas ierosināta pēc parlamentārieša Riharda Kola (NA) iesnieguma. Kols norādījis, ka Gobzems Saeimas debatēs esot izteicis apmelojumu par Kola tēvu, kā arī paudis citus nepieņemamus apgalvojumus.

Tāpat paredzēts sākt skatīt deputāta Jāņa Iesalnieka (NA) iesniegumu, kurā viņš pauž, ka deputāte Regīna Ločmele (S) 9. un 10. maijā, atrodoties pie padomju armijas uzvaru slavinoša pieminekļa Pārdaugavā, Uzvaras parkā, pārkāpusi likumā noteikto pulcēšanās aizliegumu.

Komisijas sākumā paredzēts skatīt jautājumu par bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) 13.Saeimas deputātes pilnvaru atjaunošanu.

Latvijā

Trešdien militārajā bāzē Ādažos notiks svinīga ceremonija, kas iezīmēs NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanas līdz brigādes līmenim uzsākšanu un jaunās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā izveidi, ko veidos vairāk nekā 3500 karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.