Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pūce: Golubevas demisijas pieprasījums ir mēģinājums destabilizēt valdību pirms vēlēšanām

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Politiskās apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce ir pārliecināts, ka pašreizējā koalīcija varētu atrast kopīgu valodu, lai nostrādātu kopā vēl dažus atlikušos mēnešus līdz Saeimas vēlēšanām.

Intervijā Latvijas Radio, vaicāts par Nacionālās apvienības (NA) demisijas pieprasījumu iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP), Pūce atkārtoja iepriekš pausto, ka, viņaprāt, tas ir bezatbildīgs mēģinājums destabilizēt valdību neilgi pirms vēlēšanām, lai iekarotu lielākas vēlētāju simpātijas. Politiķis uzskata, ka šis noteikti nav īstais brīdis, kad to vajadzētu darīt.

Pūce vairākkārt uzsvēra, ka tagad visa atbildība ir Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rokās, un viņam būs jāatrod, kā šo situāciju atrisināt tā, lai nebūtu jāpakļaujas politiskajiem ultimātiem, jo tas likumsakarīgi ātri vien novestu pie jauniem politiskiem ultimātiem.

Vienlaikus gan politiķis atzīmēja, ka vispirms būtu jāsaprot, vai NA ultimāts par gatavību pamest valdību, ja premjers nenomainīs iekšlietu ministri, ir patiess vai arī tā ir tikai publiska pozīcija.

Lūgts komentēt iespējamo darbu mazākuma valdībā, Pūce norādīja, ka tādai tagad nav īstais brīdis, jo priekšā daudz darāmu darbu un sarežģītu, atbildīgu lēmumu, kas jāpieņem.

Politiķis arī uzsvēra, ka, viņaprāt, Golubeva iekšlietu ministres pienākumus ir pildījusi atbilstoši, bet policijas iekšienē pieļautās kļūdas tiks vērtētas dienesta pārbaudēs.

Kā ziņots, šodien valdošās koalīcijas partiju sanāksmē plānots apspriest NA prasīto iekšlietu ministres demisiju. Kariņš plkst.12 ir sasaucis koalīcijas partiju ārkārtas sēdi, bet vēlāk plkst.14.30 plānota arī iknedēļas koalīcijas sanāksme.

Piektdien notika Kariņa un Golubevas tikšanās, pēc kuras iekšlietu ministre apgalvoja, ka tās laikā premjers nav izteicis pārmetumus par viņas darbu. Kariņš piektdien tikās arī ar citiem AP pārstāvjiem.

NA Saeimas frakcija un valde paziņoja, ka pieprasa Kariņam atbrīvot no amata Golubevu saistībā ar situāciju 9. un 10.maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, kur cita starpā tika pieļauta Krievijas agresiju atbalstošu cilvēku pulcēšanās.

NA paziņojumā uzsvēra - ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

Golubeva un viņas pārstāvētā AP neredz pamatu nomainīt viņu iekšlietu ministres amatā.

Golubevas demisiju ir pieprasījusi arī daļa no opozīcijas deputātiem, izskatīšanai Saeimā iesniedzot divus lēmumprojektus par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei.