Mūrniece apstiprināšanai Valsts policijas priekšnieka amatā virzīs Arti Velšu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") apstiprināšanai Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā nolēmusi virzīt pašreizējo VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieku Arti Velšu.

Par savu izvēli ministre paziņoja šorīt notikušajā preses konferencē.

Tagad par Velša iecelšanu VP priekšnieka amatā būs jālemj valdībai. VP nolikums paredz, ka "Valsts policijas priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets".

Kā ziņots, starp VP priekšnieka amata kandidātiem bez Velša sākotnēji bija arī VP koledžas direktors Aigars Evardsons, VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Marķitāns gan pagājušajā nedēļā notikušās tikšanās laikā ar iekšlietu ministri atsauca savu kandidatūru, žurnālistiem vēlāk norādot, ka pašreizējā amatā viņš strādā tikai kopš šā gada jūnija un kārtības policijā vēl esot ļoti daudz darāmā.

Kā ziņots, līdzšinējais VP priekšnieks Valdis Voins ir iesniedzis atlūgumu. Lai nodrošinātu sekmīgu un pēctecīgu VP darbu, Mūrniece bija sākusi pārrunas ar pieciem minētajiem VP priekšnieka amata kandidātiem. Lai viņus izvērtētu, ministre uzklausīja katra kandidāta redzējumu par VP turpmāko attīstību.

Mūrniece iepriekš norādīja, ka galvenais kritērijs nākamā VP priekšnieka izvēlē būs kandidāta stratēģiskais redzējums par policijas nākotnes attīstību.

Svarīgākais