Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Levits: Latvija un Vācija pauž nepārprotamu atbalstu ukraiņu tautai

© Gints Ivuškāns /F64

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, turpinot darba vizīti Vācijā, Levits šodien tikās ar Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Ministru prezidentu Danielu Ginteru. Tikšanās laikā abas puses pauda nepārprotamu atbalstu Ukrainai, nodrošinot visu nepieciešamo palīdzību ukraiņu tautai, kā arī uzņemot Ukrainas bēgļus.

Valsts prezidents novērtēja Vācijas palielināto militāro atbalstu Ukrainai tās cīņā par Eiropas drošību. Savukārt Šlēsvigas-Holšteinas Ministru prezidents atzinīgi izteicās par Latvijas stingro nostāju un aktīvo publisko lomu starptautiskajā vidē pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents un Šlēsvigas-Holšteinas Ministru prezidents iezīmēja arī potenciālās sadarbības jomas, kur Latvija un Šlēsviga-Holšteina varētu turpināt attīstīt sadarbību, proti, atjaunojamā enerģija, veselības un medicīnas tehnoloģiju ražošana, informācijas tehnoloģijas un datu drošība, kā arī tūrisma veicināšana.

"Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, novērtēju Šlēsvigas-Holšteinas gatavību ciešāk sadarboties reģiona ekonomiskās autonomijas spēcināšanai. Mūs vieno ne tikai Baltijas jūra, bet arī kultūras vērtības gadsimtu garumā - šīs iespējas ir jāizmanto," norādīja Valsts prezidents.

Tāpat Valsts prezidents aicināja Šlēsvigas-Holšteinas valdības un uzņēmējdarbības pārstāvjus 20.jūnijā un 21.jūnijā apmeklēt Rīgu un piedalīties Trīs Jūru iniciatīvas Biznesa forumā, kā mērķis ir veicināt investīciju piesaisti infrastruktūras projektiem reģionā.