Ušakovs aicina Medvedevu atdot Rīgas atslēgu

© f64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien Maskavā aicināja Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu palīdzēt noskaidrot to Rīgas atslēgu likteni, kuras pēc Rīgas iekarošanas 1710.gadā tika nodotas feldmaršalam Šeremetjevam.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova nra.lv informēja, ka Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera un Medvedeva oficiālās tikšanās laikā Maskavā, kurā piedalījās arī Ušakovs, Krievijas prezidents savukārt lūdzis Rīgas domes priekšsēdētāju atsūtīt pieejamos vēsturiskos materiālus, lai noskaidrotu atslēgas likteni.

Pēc vienas no versijām, šīs atslēgas atrodoties Ieroču palātā Maskavā. Ja būtu zināms, kur atslēga atrodas, to, iespējams, varētu lūgt atdot Latvijai.

Kā ziņots, no 19.decembra līdz 22.decembrim, Latvijas prezidenta oficiālās vizītes laikā, Ušakovs prezidenta delegācijas sastāvā atrodas Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Rīt, 21.decembrī, vizītes laikā Rīgas domes priekšsēdētājs piedalīsies Zatlera un Maskavas mēra Sergeja Sobjanina sarunās. Tāpat rīt notiks arī divpusējā Ušakova un Sobjanina tikšanās, kurā plānots apspriest abu galvaspilsētu sadarbību.

Svarīgākais