Jaunajās Rojas un Mērsraga pašvaldību domēs ievēlēti deviņi līdzšinējie Rojas deputāti

No līdzšinējiem 15 Rojas novada domes deputātiem jaunajās Rojas un Mērsraga novadu domēs ievēlēti deviņi, - liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Pieci no viņiem turpinās darbu Rojas novada domē, bet pārējie četri sāks pildīt deputāta pienākumus jaunizveidotā Mērsraga novada domē.

No līdzšinējiem Rojas novada domes deputātiem jaunajā Rojas novada domē ievēlēta līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa ("Demokrāti.lv") un bijušais pašvaldības vadītājs Jānis Žoluds (Centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība"), kuru Kārkliņa nomainīja amatā šī gada pavasarī.

Darbu Rojas novada domē turpinās Haralds Valdemārs ("Demokrāti.lv"), Lāsma Ķirse ("Demokrāti.lv") un Ilona Klāviņa ("Demokrāti.lv"). Rojas novada domē būs arī astoņi jauni deputāti - no partijas "Demokrāti.lv" ievēlētie Mareks Štāls, Uldis Feldbergs, Inga Lēmane un Gundega Kalniņa, no Latvijas Zemnieku savienības kandidējušie Jānis Zivtiņš un Guntra Stocka, kā arī Liāna Bērziņa ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) un Ingus Matisons ("Apvienība par atklātību").

No līdzšinējiem Rojas novada domes deputātiem Mērsraga novada domē ievēlēti četri deputāti - Lauris Karlsons, Aigars Šteinbergs un Vija Klēvere, kuri kandidēja no saraksta "Demokrātiju visiem", un Ivars Indruškēvičs no saraksta "Vienoti Mērsragam". Mērsraga novada domē ievēlēti arī deviņi deputāti, kuri iepriekš Rojas novada domē nepildīja deputātu pienākumus. Tie ir no saraksta "Demokrātiju visiem" kandidējušie Jānis Budreika, Ārija Logina, Gunta Fībiga, Elvis Misiķis, Ivars Smilga, Aivars Pēteris Krikauskis un Gvido Erķis, kā arī saraksta "Vienoti Mērsragam" pārstāvji Roberts Šiliņš un Ilze Indruškēviča.

Šajās vēlēšanās nekandidēja četri līdzšinējie Rojas novada domes deputāti - Juris Zeltiņš (TB/LNNK), Gintis Krauze (TB/LNNK), Salvis Svitiņš (Latvijas Zemnieku savienība) un Annemarija Lormane ("Jaunais laiks"). Savukārt deputāts Agris Jansons, kurš uz Rojas novada domi kandidēja no TB/LNNK saraksta, nav ievēlēts. Mērsraga novada domē nav ievēlēts līdzšinējais Rojas novada domes deputāts Alberts Neilands, kurš ar otro kārtas numuru kandidēja no saraksta "Vienoti Mērsragam".