Marķitāns atsauc savu kandidatūru policijas priekšnieka amatam

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas priekšnieks Guntars Marķitāns šodien tikšanās laikā ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci atsaucis savu kandidatūru VP priekšnieka amatam.

Marķitāns pēc sarunas ar ministri žurnālistiem sacīja, ka savā amatā strādā tikai kopš šā gada jūnija un kārtības policijā esot ļoti daudz darāmā, ko viņš gribētu paveikt, tādēļ arī atsaucis savu kandidatūru. Viņš gan ir pateicīgs ministrei par izvirzīšanu šim augstajam amatam.

Pārējie VP priekšnieka amata kandidāti ar žurnālistiem nevēlējās runāt un sacīja, ka nekādus komentārus nesniegs.

Mūrniece pēc kandidātu uzklausīšanas žurnālistiem teica, ka visi kandidāti ir līdzvērtīgi un vienlīdz spējīgi ieņemt policijas priekšnieka amatu. Vaicāta, vai reālākais kandidāts varētu būt VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, ministre apgalvoja, ka "nekādi lēmumi ne oficiāli, ne neoficiāli nav pieņemti".

Šodien visi pretendenti iesniedza savu redzējumu par VP turpmāko attīstību, un līdz 23.decembrim ministre kopā ar pašreizējo policijas priekšnieku Valdi Voinu vērtēs visus kandidātus, bet nākamnedēļ preses konferencē paziņos to personu, kura tiks virzīta apstiprināšanai valdībā VP priekšnieka amatā.

Kā ziņots, starp vērtējamajiem VP priekšnieka amata kandidātiem bez Marķitāna ir pašreizējais VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis un VP koledžas direktors Aigars Evardsons.

LETA jau ziņoja, ka līdzšinējais VP priekšnieks Valdis Voins Mūrniecei ir iesniedzis atlūgumu. Viņš savu profesionālo darbību turpinās, no nākamā gada vadot Ostas policiju, aģentūru LETA šonedēļ informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Svarīgākais