Pūce aizstāv Plešu un demisijas pieprasījumu saista ar vēlmi pievērst uzmanību

© Vladislavs Proškins / F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) prasītā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) demisija saistāma ar opozīcijas vēlmi pievērst sev uzmanību, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Lūgts komentēt šādu opozīcijas soli, AP frakcijas vadītājs pauda, ka nedomā, ka šis ir tas brīdis, kad opozīcijai saistībā ar valsts drošības interesēm būtu jānodarbojas ar iespējamu testu koalīcijas stingrībai jeb stabilitātei.

Opozīcijas uzdevums ir pievērst sev uzmanību, tāpēc Pūci nepārsteidz ZZS rīcība šajā jautājumā. Taču politiķis cer, ka opozīcijas partija apzinās, kāds var būt šāda soļa "atbildīguma apmērs".

AP frakcija balsos pret ZZS demisijas pieprasījumu, jo nav nekāda pamata ministram pārtraukt pildīt amata pienākumus, uzsvēra Pūce.

"Konservatīvo" līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns no savas puses norādīja, ka visa valdība respektēs to, ka jautājums par ministru aicināšanu stāties amatā vai par ministru mandāta nolikšanu ir Ministru prezidenta kompetencē.

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcija nolēmusi prasīt ministra Pleša demisiju, aģentūru LETA informēja ZZS līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Edgars Tavars.

Tavars norāda, ka vides aizsardzības jomas nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvji viņam pauduši, ka gan vides aizsardzībā, gan reģionālajā attīstībā valsts politiskajā līmenī valdot nekompetence.

Kā aģentūru LETA informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, partiju apvienības ieskatā Pleša rīkojums, apturot jauno Rīgas teritoriālo plānojumu, "mākslīgas komas stāvoklī iemidzinājis ne tikai Rīgu, bet radīs būtiskus zaudējumus valstij kopumā".