Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Deputāts Šmits nolēmis Saeimā strādāt kopā ar ZZS frakciju

© Dāvis Ūlands / F64

Saeimas deputāts Didzis Šmits nolēmis Saeimā strādāt kopā ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakciju un ir parakstījis ZZS Saeimas frakcijas nolikumu, aģentūrai LETA pavēstīja ZZS līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Edgars Tavars.

Šmits jau agrāk iestājies vienā no divām ZZS pamatpartijām, Latvijas Zaļajā partijā (LZP), norādīja Tavars, kurš ir arī LZP priekšsēdētājs.

Pats Šmits pastāstīja, ka nolēmis Saeimā strādāt kopā ar ZZS, jo no visiem parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, viņam ar ZZS ir visvairāk kopējo uzskatu, piemēram, gandrīz 100% sakrīt viedokļi tautsaimniecības jautājumus, tāpat ir kopīgs redzējums, kā ir jāvada valsts.

Jautāts par kandidēšanu no ZZS saraksta 14.Saeimas vēlēšanās, Šmits aģentūrai LETA norādīja, ka tas atkarīgs arī no iekšējām diskusijām partiju apvienībā, bet viņš apsver šādu iespēju.

Tavars no savas puses skaidroja, ka ZZS vēl tikai nākotnē lems par to, kuri būs kandidāti uz parlamenta nākamo sasaukumu.

Tā kā Saeimas Kārtības rullis aizliedz kādai frakcijai pievienoties deputātiem, kuri ievēlēti no cita saraksta, tad Šmits, kurš Saeimā ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta, formāli saglabās pie frakcijām nepiederoša deputāta statusu.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas šogad oktobra pirmajā datumā, sestdienā.