Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Par politiskās partijas “Republika” priekšsēdētāju ievēl Sandi Ģirģenu

© Romāns Kokšarovs/F64

Šodien partijas “Republika” biedru kongresā par tās priekšsēdētāju ievēlēts agrākais iekšlietu ministrs un līdzšinējais partijas līdzpriekšsēdētājs Sandis Ģirģens, vēstīts partijas paziņojumā. 

Partijas vadītājs uzsver, ka “Republika” uzsāk gatavoties startam 14.Saeimas vēlēšanās. Uzrunā biedriem viņš norādīja, ka, neskatoties uz dezinformāciju un agrākā līdzpriekšsēdētāja Vjačeslava Dombrovska mēģinājumiem destabilizēt partiju, partijai ir liels atbalsts dažādās nozarēs, kas saistītas ar iekšlietām, tieslietām, aizsardzību, sportu, sabiedrisko ēdināšanu, skaistumkopšanu, lauksaimniecību, mazajiem, vidējiem uzņēmējiem un citām. Partijai pievienojas gan studējošā jaunatne, gan pieredzējuši dažādu nozaru eksperti, uzņēmēji (darba devēji), kuri piedalās Latvijas nacionālā attīstības plāna pilnveidē valsts izvešanai no parādu bedres un stabilam attīstības kursam.

“Mums ir svarīga katra iedzīvotāja ekonomiskā un personiskā drošība. Nevis vārdos, bet reāli sasniegtos rezultātos. Jebkuros apstākļos primāri jārīkojas savas valsts un iedzīvotāju interesēs. Valdībai jāveido dialogs ar darba devēju un darba ņēmēju organizācijām,” norāda Sandis Ģirģens, partijas “Republika” priekšsēdētājs, bijušais iekšlietu ministrs.

Valdē ievēlēti arī Saeimas deputāti Kaspars Ģirģens un Pucens, finanšu eksperts Jevgenijs Koršenkovs, Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas vadītāja Sabīne Ulberte un biedrības "BērnuDraugi" dibinātāja Iveta Ziemele.

Tāpat "Republikas" valdē ievēlēti Dobeles novada domes deputāts Māris Feldmanis, uzņēmējs Normunds Barkāns un valsts pārvaldes darbinieks Elviss Ozols. Partijas domi vadīs Kaspars Kūriņš.

Pēdējo nedēļu laikā partija ir uzņēmusi vairāk nekā 200 jaunus biedrus, savukārt līdz ar Vjačeslava Dombrovska aiziešanu no partijas izstājušies 54 tās biedri, kas apliecina, ka vairums partijas biedru vienmēr ir pārstāvējuši republikāņu flangu, uzsvērts partijas paziņojumā.