Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Šlesera partijai pievienojis bijušais Saeimas deputāts Ringolds Balodis

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Šodien Aināra Šlesera partijai "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pievienojies tiesību zinātņu doktors, profesors, bijušais Saeimas deputāts Ringolds Balodis, kurš no partijas saraksta kandidēs gaidāmajās 14.Saeimas vēlēšanās.

Kā informē partija, Baloža lēmums pievienoties partijai saistīts ar viņa redzējumu par esošo situāciju valstī un iespējamo nākotnes attīstību, kā arī LPV programmā pausto.

Balodis akcentē, ka, "ja gribam glābt Latvijas valsti ir jāmaina attieksme pret saviem pilsoņiem" un skaidro, ka pirmkārt, ir jāsper liels solis "tautvaldības virzienā". Latvijas tautai jādod tiesības balsot par savu prezidentu un jāpāriet uz jaukto vēlēšanu modeli, kā arī jāatmet mākslīgi saveidotie likumiskie apgrūtinājumi referendumu regulējumā, norāda profesors.

"Manuprāt Latvijas vēsturē šis ir izšķirošs brīdis, jo vara ir kā vēl nekad attālinājusies no tautas. Pandēmija ir ievērojami sekmējusi politiskās puves procesus - kā Saeimā, tā valsts pārvaldē. Ir skaidrs, ka Saeimā pārstāvētām partijām ir beidzies derīguma termiņš," uzsver politiķis.

Balodis arī pauž, ka valstī ir pārāk daudz ierēdniecības, kas tiek gan neracionāli izmantota, gan tai tiek ļauts, "sevi atražojot, radīt pārliecīgi daudz birokrātijas". "Skaidrs, ka pastāvošā valdība ne tikai nespēj, bet arī negrib neko darīt šai virzienā," uzskata bijušais deputāts.

LPV jaunais biedrs atzīmē, ka valdības līmenī nemitīgi tiekot diskutēts par pseidoproblēmām, kā rezultātā Latvija arvien vairāk iepaliekot "pat no kaimiņvalstīm Igaunijas un Lietuvas," par ko pie varas esošajiem būtu jākaunas. Politiķis arī atzīmē, ka uzņēmējiem ir jādod iespēja pelnīt, jo biznesa jomas pārstāvji ir tie, kuri uztur valsti nevis otrādi.

Balodis plāno darboties LPV valsts pārvaldes modeļa reformu darba grupā, kā arī sniegt atbalstu Valsts prezidenta ievēlēšanas tiesiskā regulējuma un jauktā vēlēšanu modeļa izveidē.

Kā ziņots, Balodis bija deputāts 12.Saeimā, kur tika ievēlēts no partijas "No sirds Latvijai" saraksta.

LPV dibinājis politiķis Šlesers, pulcējot kopā arī vairākus sabiedrībā zināmus cilvēkus un pāris pašreizējos Saeimas deputātus.