Valsts prezidents aicina Saeimu atsākt darbu klātienē

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Valsts prezidents Egils Levits aicina Saeimas deputātus jau tuvākajā laikā lemt par darbu klātienē.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Levits pauda, ka strādāšana attālināti parlamenta gadījumā pieļaujama "tikai ekstrēmā situācijā".

Viņaprāt, "ekstrēmas situācijas tūlīt vairs nebūs", tāpēc parlamentam jāatgriežas ierastajā darba režīmā. Valsts prezidents akcentēja, ka Saeima ir klātienes institūcija, kur "runāšanai caur ekrānu" ir tikai 50% efektivitāte. Tāpēc parlamentam ir jāvirzās atpakaļ uz darbu klātienē.

Levits jau tagad aicina deputātus iet strādāt klātienē, Saeimai kā autonomai institūcijai lemjot par sava darba organizēšanu.

Jau vēstījām, ka Saeimas koalīcijas deputāti līdz šim jau ir vairākkārt noraidījuši opozīcijas politiķu rosinājumus atgriezties klātienes darbā.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) janvāra beigās aģentūrai LETA izteicās, ka saslimstība ar Covid-19 strauji iet uz augšu, tāpēc esot jautājums, vai tieši šādā situācijā Saeimai būtu jālemj par darba atsākšanu klātienē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.