Levits: Valdībā topošajam Covid-19 pandēmijas ierobežojumu samazināšanas plānam ir jābūt pēc iespējas konkrētākam

© Ģirts Ozoliņš / F64

Valdībā topošajam Covid-19 pandēmijas ierobežojumu samazināšanas plānam ir jābūt pēc iespējas konkrētākam, lai būtu iespējams skaidri plānot darbu, sadzīvi un uzņēmējdarbību, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, Levits šodien Rīgas pilī tikās ar veselības ministru Danielu Pavļutu (AP), lai pārrunātu aktuālo situāciju pandēmijas izplatībā, kā arī to, kā ierobežojumi varētu tikt pakāpeniski mazināti, saslimstībai mazinoties.

Valsts prezidents un veselības ministrs pārrunāja Covid-19 delta un omikrona paveidu atšķirīgo ietekmi uz hospitalizāciju, kas liek arī valstij reaģēt atbilstoši jaunajai situācijai un citādi nekā iepriekšējos pandēmijas viļņos.
Levits uzsvēra, ka joprojām individuālā iedzīvotāju aizsardzība un piesardzība ir ārkārtīgi svarīga - tas ietver vakcināciju, balstvakcināciju, masku nēsāšanu, higiēnu.

Pavļuts informēja Levitu par pandēmijas gaitu un aktuālo statistiku, kas rāda, ka saslimstība februāra vidū varētu sasniegt kulmināciju un tad samazināties. Veselības ministrs sacīja, ka Ministru kabinets lems par to, kā pēc šīs kulminācijas soli pa solim atcelt ierobežojumus.

Valdība februāra laikā plāno lemt par izejas no Covid-19 pandēmijas pasākumu stratēģiju, izvērtējot visus drošības pasākumus, iepriekš pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais