Saeima pārdala 56 miljonus latu, atbalstot paralimpiešus, biodegvielas ražotājus un labojot ceļus

Saeima šodien piekrita pārdalīt 56 miljonus latu par labu vairākām ministrijām.

No pārdalītās naudas 30 574 latus paredzēts izmantot, lai nodrošinātu Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistu dalību pasaules čempionātā vieglatlētikā paraolimpiskajā sportā 2011. gada janvārī.

Tiesa, lielāko summu jeb 25,93 miljonus latu paredzēts piešķirt Zemkopības ministrijai, lai atbalstītu biodegvielas ražošanu, kā arī lai nodrošinātu valsts atbalstu izmaksu kredītprocentu daļējai dzēšanai VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

Tikmēr Satiksmes ministrijai plānots piešķirt 9,44 miljonus latu. No šīs summas četri miljoni latu paredzēti, lai pirms ziemas perioda iestāšanās sakārtotu valsts grants autoceļus un novērstu bedres. Vēl 2,1 miljonu latu paredzēts novirzīt, lai segtu Latvijas Pasta zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonētās preses piegādes pakalpojumus laukos.

250 tūkstoši latu tiks novirzīti, lai nodrošinātu naudas balvu izmaksu Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam un attiecīgajām atzītajām sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais