Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Par "Attīstībai/Par!" valdes līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti Pavļuts un Plešs

© Kaspars Krafts/F64

"Attīstībai/Par!" (AP) pārstāvju sapulcē par valdes līdzpriekšēdētājiem ievēlēti veselības ministrs Daniels Pavļuts un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, informēja partiju apvienībā.

Pavļuts, kurš ir arī partijas Kustība "Par!" līderis, līdzpriekšsēdētāja amatā tika ievēlēts atkārtoti. Plešs ir viens no partijas "Latvijas attīstībai" (LA) līdzpriekšsēdētājiem. AP veido partijas LA, "Par!" un "Izaugsme".

Apvienības pārstāvji attālinātā sapulcē apstiprināja arī jauno valdes sastāvu, Ētikas un Revīzijas komisiju locekļus. AP valdē darbosies Plešs, Pavļuts, Marija Golubeva, Artis Pabriks, Ivars Ijabs, Andris Skride, Vita Anda Tērauda, Inese Voika, Juris Pūce, Mārtiņš Bondars, Edgars Jaunups, Dace Bluķe un Pēteris Viņķelis.

Partiju apvienības Ētikas padomē ievēlēti Ģirts Jankovskis, Jāna Jēruma Grīnberga, Dace Bargā, Agris Bojārs un Ineta Romanovska. Savukārt Revīzijas komisijā strādās Anna Bendika, Sanita Kalniņa un Lorenss Purmalis.

Pārstāvju sapulcē Pavļuts uzsvēris, ka AP ir "cilvēktiesību apvienība".

"Tas attiecas gan uz visu ģimeņu līdztiesību, gan uz mazaizsargātāko grupu aizsardzību, gan citādā pieņemšanu, gan vēsturisko atmiņu - un mums šajos gados ir izdevies virzīt šos jautājumus politiskajā dienaskārtībā ar augstām prioritātēm," par Pavļuta pausto informēja politiskajā spēkā.

Politiķis norādīja, ka cilvēktiesību jautājumos ir sekmētas pakāpeniskas pārmaiņas, un izvirzīja mērķi nākamajā piecgadē panākt šo pārmaiņu "pilnīgu īstenošanu".

Tikmēr Plešs norādīja, ka 13.Saeimā AP esot panākusi "ļoti daudz", kā piemērus minot administratīvi teritoriālo reformu un lēmumu par depozītsistēmas ieviešanu. Politiķis norādīja, ka tiek strādāts pie "Zaļā kursa" iespēju izmantošanas, lai, "cīnoties pret klimata pārmaiņām, vienlaikus optimizētu resursus un radītu labvēlīgu augsni ekonomiskajai transformācijai".

"Videi draudzīgi principi jāievieš kompetenti un pēc iespējas ātrāk, jo rezultāts tieši atsauksies uz mūsu konkurētspēju Eiropā un pasaulē," uzsvēra Plešs.

AP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andris Skride sanāksmē vērsa uzmanību tam, ka populisti izplata maldinošu informāciju, tāpēc "priekšā ir nemitīgs darbs, izglītojot sabiedrību un aicinot domāt kritiski".

"Pēdējos mēnešos esam pārliecinājušies, ka nevienā brīdī nedrīkstam aizmirst par drošību arī uz mūsu ārējām robežām," norādījis Skride, uzsverot Iekšlietu un Aizsardzības ministriju paveikto šajā jomā.

Pārstāvju sapulce ir AP augstākā lemtspējīgā institūcija un to plānots sasaukt reizi mēnesī, lai pārrunātu apvienību pārstāvošo ministriju un Saeimas deputātu darba aktualitātes.