Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Linkaitis: Satiksmes nozare ir viena no tām, ko pandēmija un tās radītās izmaiņas globālajās norisēs ir ietekmējusi visvairāk

© Ģirts Ozoliņš / F64

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) trešdien piedalījās Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksmē un, uzrunājot diplomātisko pārstāvniecību vadītājus, uzsvēra starptautiskās sadarbības un ģeopolitisko notikumu būtisko ietekmi uz transporta nozares attīstību, informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Maija Rēna.

Ministrs sarunā ar vēstniekiem atzina, ka satiksmes nozare ir viena no tām, ko pandēmija un tās radītās izmaiņas globālajās norisēs ir ietekmējusi visvairāk, taču ir būtiski atrast veidus, kā turpināt darbu un attīstīties arī šādā situācijā.

Linkaits pauda, ka transporta un īpaši tranzīta nozare ir ļoti atkarīga no globālajām norisēm pasaulē un ģeopolitiskās situācijas, kā piemēru minot gan kravu plūsmu no Baltkrievijas, ko ietekmē starptautiski noteiktās sankcijas, gan arī šī gada sākuma notikumus Kazahstānā, kas var atstāt ietekmi uz sadarbību tranzīta un loģistikas jomā.

Ministrs iepazīstināja vēstniekus ar aktualitātēm nozarē, tajā skaitā progresu "Rail Baltica" projektā, kurā jau notiek būvniecības darbi Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā un lidostā "Rīga", norisinās projektēšana visā pamattrases garumā un pašlaik notiek arī iepirkuma konkurss pamattrases būvniecībai.

Satiksmes ministrs informēja vēstniekus par ministrijas darbu Eiropas Savienības zaļā kursa izvirzīto mērķu sasniegšanai un jaunās tiesību aktu pakotnes klimata jomā "Fit for 55" ietekmi uz transporta sektoru.

Jau ziņots, ka šonedēļ Rīgā notiek Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme, lai pārrunātu ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus.