Tavars: Lēmums par ārkārtējās situācijas pagarināšanu bija apzināts un politiski izdevīgs

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valdības pieņemtais lēmums par ārkārtas situācijas pagarināšanu bija apzināts un politiski izdevīgs - nākotnes pozitīvo reitingu vārdā, uzskata Latvijas Zaļās partijas (LZP) priekšsēdētājs, Zaļo un zemnieku savienības līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars.

Kā norādīja LZP biroja vadītāja Līga Bulmeistere, Tavara ieskatā, valdības pieņemtais lēmums pagarināt ārkārtējo situāciju neviļus liek uzdot vairākus jautājumus.

No vienas puses tiek ļauts Jaungada naktī "palaist grožus" un izklaides vietām strādāt bez darba laika ierobežojuma, no otras puses - ir skaidrs, ka saslimstības rādītāji ar Covid-19 atkal kāps, īpaši, ja arvien dominējošāks kļūs omikrona paveids, paudis Saeimas deputāts.
"Līdz ar to jāsecina, ka valdības pieņemtais lēmums bijis apzināts un politiski izdevīgs. Tā sakot, nākotnes pozitīvo reitingu vārdā," uzskata Tavars.
Politiķis secinājis, ka šo "bērnišķīgo, haotisko un nepārdomāto lēmumu dēļ", lai atsevišķai grupai būtu pieejamas "vaļīgās dienas", kārtējo reizi tiks ierobežota darbība virknei nozaru, kas jau tā pandēmijas apstākļos nav spējušas pilnvērtīgi strādāt.

Kā ziņots, Covid-19 jaunā omikrona paveida dēļ valstī izsludinātā ārkārtējā situācija tiks pagarināta līdz 28.februārim, paredz ceturtdien valdības ārkārtas sēdē apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais