Policijas vadība turpmāk bez brīdināšanas veiks regulāras pārbaudes iecirkņos

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") uzdevusi Valsts policijas (VP) priekšniekam ģenerālim Valdim Voinam turpmāk regulāri veikt ārpuskārtas pārbaudes policijas struktūrvienībās, to vadītājus iepriekš nebrīdinot.

Kā aģentūru LETA informēja Mūrnieces padomniece Kristīne Liepa, šādu pārbaužu mērķis būs uzlabot policijas darba efektivitāti un "nodrošināt labāku servisu iedzīvotājiem".

Kā atzīst Mūrniece, "regulāras, neplānotas pārbaudes nepieciešamas, lai jau laikus konstatētu nepilnības dokumentu apritē, funkciju pārdalē un novērstu situācijas, kad dažādos reģionos ir atšķirīga izpratne par vienu jautājumu".

Arī iepriekš policijas pārvaldēs tika veiktas dienesta pārbaudes, taču tās lielākoties bija plānveida vai tika veiktas pēc tam, kad konstatēts kāds pārkāpums. Plānveida pārbaužu laikā bieži nav iespējams konstatēt reālo darba organizācijas un dokumentu aprites situāciju, jo šādām pārbaudēm iespējams iepriekš sagatavoties, kā rezultātā tās nesniedz vēlamo efektu, secinājusi iekšlietu ministre.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, lēmums par nepieciešamību turpmāk regulāri veikt ārpuskārtas pārbaudes VP struktūrvienībās pieņemts pēc negadījuma, kad trafarēta policijas automašīna Ludzā notrieca velosipēdistu un pameta notikuma vietu.

Pēc šī incidenta tika veikta kompleksā pārbaude VP Ludzas iecirknī, kur tika konstatēti vairāki pārkāpumi, kas saistīti ar darba organizāciju, dokumentu apriti un citām lietām, pagājušajā nedēļā Latvijas Radio atzina VP priekšnieks Voins.

Jaunajam VP Latgales pulkvežleitnantam Jurim Pastaram, pēc Voina teiktā, būšot daudz uzdevumu saistībā ar darba organizāciju Ludzas un citos Latgales policijas iecirkņos. Kā sacīja Voins, "nedomāju, ka būs tik ļauni un kāds varētu zaudēt amatu", ņemot vērā, ka Pastars darbu šajā amatā sācis salīdzinoši nesen.

LETA jau ziņoja, ka 10.novembrī ap plkst.17 Ludzā, Latgales ielā, trafarēta policijas automašīna "Hyundai Santa Fe" notrieca tajā pašā virzienā braucošu velosipēdistu, kādu 1962.gadā dzimušu vīrieti, un aizbrauca no notikuma vietas. Vēlāk policijas automašīna bez vadītāja tika atrasta Ludzā.

Policists, kurš, visticamāk, atradies pie automašīnas stūres negadījuma brīdī, ir 1982.gadā dzimis Ludzas iecirkņa inspektors. Policists atteicies iziet pārbaudi par alkohola klātbūtni organismā.

Svarīgākais