Saeimas profili sociālajos tīklos kļūst populārāki

Pirmā mēneša laikā kopš Saeimas tīmekļa vietnes jaunās versijas ieviešanas pieaudzis apmeklētāju skaits Saeimas "Twitter", "Flickr" un "YouTube" profilos, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Uz šiem sociālajiem tīkliem tagad ieviestas saites no parlamenta interneta vietnes sākumlapas, un tās apmeklētāji labprāt iepazīstoties ar Saeimas darba atspoguļojumu foto un video formātā.

Saeimas "Twitter" profilam ir jau gandrīz 1900 sekotāju, un Saeimas vietne caur saitēm "Twitter" ierakstos apmeklēta vairāk nekā 1300 reizes.

Fotogrāfijas vietnē "www.flickr.com/saeima" dienā tagad tiek aplūkotas vidēji 1000 reižu. Visaktīvāk - gandrīz 5000 reižu - tā skatīta 2.novembrī, kad pirmo reizi sanāca 10.Saeima.

Liela interese ir arī par Saeimas nama un interjera fotogrāfijām, kā arī dažādiem pasākumiem - atvērto durvju dienu, Ēnu dienu, barikāžu piemiņas zīmju pasniegšanu, deputātu dalību draudzības sporta spēlēs. Kopumā Saeimas "Flickr" kontā ir vairāk nekā 2000 fotogrāfiju un tās skatītas vairāk nekā 100 000 reižu.

Visas fotogrāfijas iespējams arī lejuplādēt un izmantot informatīviem un izglītojošiem mērķiem, kā arī ziņu sagatavošanai. To aktīvi izmanto, piemēram, interneta enciklopēdijas "Wikipedia" veidotāji.

Pēdējā mēneša laikā pieaudzis arī Saeimas "YouTube" profila skatījumu skaits. Pēdējā laika populārākais video ir no 10.Saeimas pirmās sēdes, tas skatīts vairāk nekā 1800 reizes. Kopumā interneta vietnē "www.youtube.com/SaeimaSAB" ir pieejami vairāk nekā 180 videosižeti, tie tiek ievietoti arī ziņu portālos un citās tīmekļa vietnēs.

Kopumā novembrī Saeimas vietnē bija gandrīz 50 000 apmeklētāju, no tiem 22 000 - unikālie apmeklētāji.

Populārākā tīmekļa vietnē ir ziņu sadaļa, sadaļa par Saeimas darbu, kā arī iespēja izmantot Saeimas sēdes audio un video arhīvu un likumdošanas datu bāzi.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais