Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Izstrādās valsts pārvaldē strādājošo darbinieku skaita samazināšanas grafiku turpmākajiem trīs gadiem

© Publicitātes foto

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija uzdevusi Valsts kancelejai līdz nākamā gada janvāra beigām izstrādāt un iesniegt izskatīšanai komisijā valsts pārvaldē strādājošo darbinieku skaita samazināšanas grafiku turpmākajiem trīs gadiem.

Komisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš (JKP) norādīja, ka grafiks jāizstrādā, ņemot vērā to, ka samazinājumam jābūt vērstam uz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) vidējā rādītāja sasniegšanu trīs gadu periodā.

Tāpat komisijas deputāti Valsts kancelejai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) līdz nākamā gada janvāra beigām uzdots izstrādāt un komisijā iesniegt darbības plānu digitalizācijas un automatizācijas procesu sasaistei ar valsts nodarbināto skaitu.

"Turpmākajos gados plānotas ievērojamas investīcijas valsts pārvaldes struktūru digitalizācijā no Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma. Digitalizācijas un automatizācijas procesu rezultātam ir jābūt saistītam ar produktivitātes celšanu valsts pārvaldē, veicot esošos pienākumus efektīvāk iestādēs, kuros šos ieguldījumus plānots darīt," sacīja Znotiņš.

Kā ziņots, pēc 2019.gadā publicētajiem datiem par OECD valstīm Latvijā publiskajā sektorā nodarbināto īpatsvars bija apmēram par diviem procentpunktiem lielāks nekā vidēji organizācijas valstīs.