Šadurskis: JV nepiedāvās citām partijām veidot kopīgu sarakstu Saeimas vēlēšanām

© f64.lv, Kaspars Krafts

"Jaunā Vienotība" (JV) neies pie citām partijām ar piedāvājumu veidot kopīgu sarakstu uz nākamajām Saeimas vēlēšanām, intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojis JV politiķis Kārlis Šadurskis.

Pēc deputāta vārdiem, "Attīstībai/Par" bija piedāvājusi JV veidot kopīgu Saeimas vēlēšanu sarakstu, sarunas bijušas ar "diezgan augstu detalizācijas pakāpi", taču "Vienotības" seminārā iecere noraidīta.

"Politikā ne vienmēr 1+1 ir divi. Dažreiz var iznākt, ka 1+1 ir trīs, bet var būt tikai 1,5. Mēs skatījāmies socioloģiskajos pētījumos, kāda būtu vēlētāju otrā izvēle. Ne vienmēr "Vienotības" vēlētājiem tā bija "Latvijas attīstībai" un otrādi, tā ka mēs šādā kombinācijā varējām arī zaudēt atbalstu," lēmumu skaidrojis Šadurskis, paužot viedokli, ka JV atteikums saliedējis apvienības "Attīstībai/Par" partijas, jo iepriekš tur bija radušās domstarpības.

"Mūsu pozīcija ir tāda, ka JV ne pie viena cita ar piedāvājumu veidot kopīgu sarakstu neies, bet, ja kāds nāks pie mums, tad ļoti nopietni izskatīsim. Durvis ir atvērtas! Pašlaik varu teikt, ka apvienībā varētu ienākt vēl viena reģionālā partija," piebildis Šadurskis.

Šadurskis vēlētos, lai pirms vēlēšanām koalīcijas partijas vienotos par nosacītu "neuzbrukšanas līgumu", jo "tas būtu ļoti svarīgi, ja visu koalīcijas partiju vēlētāji saprastu, ka mēs varam kopā strādāt arī pēc 14.Saeimas vēlēšanām".

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.