Levits: Piemēram, saistībā ar mājsēdes ieviešanu rezultāts būtu bijis labāks, ja to ieviestu desmit dienas agrāk

© delfi.lv / Ekrānuzņēmums

Lielā mērā valdība pieņem pareizos lēmumus, bet bieži vien ar lielu nokavēšanos, šodien portāla "Delfi" raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Jautāts, vai valdība ir spējīga risināt krīzes, valsts pirmā persona atzīmēja, ka gan valdība, gan koalīcija ir tāda, kādu esam izvēlējušies 2018.gadā, un ar savu izvēli ir jāsadzīvo.

Levits norādīja, ka, piemēram, saistībā ar mājsēdes ieviešanu rezultāts būtu bijis labāks, ja to ieviestu desmit dienas agrāk. Pēc prezidenta paustā, nespēja panākt vienošanos atbilstošā laikā ir raksturīga šai koalīcijai, lai gan beigu beigās vienošanās tika panākta.

"Ja šāds lēmums būtu pieņemts ātrāk, būtu bijis labāk, bet mums ir četru partiju koalīcija. Šādu koalīciju ir grūtu vadīt. Nākamgad būs vēlēšanas. Mums kā vēlētājiem ir jāraugās, lai mēs nebalsotu par populistiem, jo, kā mēs redzam, pēc ievēlēšanas Saeimā tie tūlīt sabrūk," sacīja Levits.

Komentējot TV3 raidījuma "Nekā personīga" sagatavoto sižetu par slēgtā Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē pausto, kas liecināja, ka valdība tā dēvēto lokdaunu Covid-19 dēļ neieviesa jau oktobra sākumā, jo ministrus satrauca sava popularitāte, Valsts prezidents norādīja, ka katrs politiķis domā arī par reitingiem.

"Man ir zināmas bažas, ka tas turpināsies. Visiem ir jāmācās no savām kļūdām, vēl jo vairāk valdībai un koalīcijai līdz vēlēšanām atlikušajā laikā. Valdībai un koalīcijai daudz kas likts uz spēles patlaban, tādēļ, iespējams, ka politiķi mācīsies no šī un spēs ātrāk vienoties," sacīja Levits.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.