Ušakovs: Georga lentu aizliegums, maigi izsakoties, izskatās dīvaini

© Nora Krevneva / F64

Nils Ušakovs izsakās par Latvijas karogu un Georga lentēm, TV24 raidījumā “Uz līnijas” , kad skatītāja uzdod tiešu jautājumu par 9.maiju.

Kāda skatītāja, piezvanot tiešraidē, vaicā Ušakovam : “Gribu jums tieši pajautāt, šodien pie krūtīm jums ir mūsu nozīmīte (Latvijas karoga krāsās), vai ar šo nozīmīti esiet gatavs doties 9.maijā pie tā pieminekļa (Uzvaras pieminekļa), vai tomēr liksiet Georga lenti? ”

Ušakovs, atbildot uz jautājumu, apgalvo, ka šī nozīmīte tādā pat mērā ir arī viņa nozīmīte, jo viņš ir Latvijas pilsonis.

“Aug bērns, kas ir pus latvietis, pus krievs un neviens nedrīkst pateikt, ka šis karogs man kaut kādā veidā nepieder. Varbūt jūs neesat pamanījusi iepriekšējos gados man ir bijusi Latvijas karoga lentīte pie žaketes 9.maija pasākumos.”

Komentējot nesen pieņemto likumu par Georga lentu aizliegumu publiskos pasākumos, Ušakovs saka: “Mūsdienas jebkādi tādi aizliegumi, maigi izsakoties, izskatās dīvaini. Ja gribi kaut ko sasniegt, aizej un pārliecini cilvēkus, nevis aizliedz lentīšu nēsāšanu. ”

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais