Nevalstiskās organizācijas ciešāk sadarbosies ar Saeimu

Parlamenta un NVO sadarbība jāpaceļ jaunā līmenī, lēmumu pieņemšanā kā līdzvērtīgus partnerus iesaistot sabiedrības pārstāvjus, šodien tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība").

"Jau nākamnedēļ finanšu ministrs Saeimā iesniegs nākamā gada budžeta projektu, un to sāks skatīt Saeimas komisijas. Aicinu nevalstiskās organizācijas kā līdzvērtīgus partnerus nākt uz parlamentu, aktīvi iesaistīties komisiju darbā, vērtēt budžeta projektu un nākt klajā ar saviem priekšlikumiem," norādīja Āboltiņa.

Kā informē Saeimas Preses dienests, Saeimas priekšsēdētāja sarunā uzsvēra, ka 10.Saeimā ievēlēti 60 jauni deputāti un šis ir piemērots laiks, lai parlamentā censtos iedibināt jaunu politisko kultūru un lēmumu pieņemšanas tradīcijas. Viņa rosināja kopā ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem organizēt publiskas diskusijas, kurās apspriestu sabiedrībā aktuālus jautājumus.

Āboltiņa apliecināja, ka arī nākamgad tiks rīkots ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju forums, un rosināja jau drīzumā sākt strādāt pie foruma programmas.

Ar Saeimas priekšsēdētāju Āboltiņu šodien tikās pārstāvji no Latvijas Pilsoniskās alianses, Latvijas Bērnu foruma, Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla, Eiropas Kustības Latvijā, Latvijas Pensionāru federācijas un Rīgas Samariešu apvienības.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais