Ministru kabineta komiteja akceptē Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu

Ministru kabineta komiteja šodien akceptēja noteikumu projektu, kas noteiks Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildes termiņus un kārtību, izpildes uzraudzības un pārskata sniegšanas kārtību, kā arī specifisku kārtību, kādā piemērojams likums "Par pašvaldību budžetiem", uzsākot Rojas novada pašvaldības un Mērsraga novada pašvaldības darbu un izstrādājot šo pašvaldību budžetus.

Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildes koordināciju un organizāciju nodrošinās Rojas novada pašvaldības izpilddirektors.

Noteikumi nosaka, ka pirms Rojas novada pašvaldības iestādes vai struktūrvienības nodošanas Mērsraga novada pašvaldībai iestādē vai struktūrvienībā veiks inventarizāciju atbilstoši normatīvajiem aktiem grāmatvedības jomā. Inventarizāciju veiks arī tajās Rojas novada pašvaldības iestādēs un struktūrvienības, kuras saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu pirms nodošanas Mērsraga novada pašvaldībai paredzēts sadalīt.

Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildi sāks un Rojas novada pašvaldības institūcijas, mantu, tiesības un saistības sadalīs jaunievēlētās Rojas novada domes un jaunievēlētās Mērsraga novada domes pirmo sēžu dienā 2011.gada 3.janvārī, Rojas novada pašvaldības izpilddirektoram un Mērsraga pagasta pārvaldes vadītājam parakstot pieņemšanas-nodošanas aktus.

Saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu Mērsraga novada pašvaldībai piekrītošo nekustamo īpašumu ierakstīs zemesgrāmatā uz Mērsraga novada pašvaldības vārda vispārējā kārtībā, nostiprinājuma lūgumam pievienojot attiecīgā nekustamā īpašuma pieņemšanas un nodošanas aktu un lēmumu par jaunas adreses piešķiršanu, ja mainās nekustamā īpašuma adrese.

Saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu Mērsraga novada pašvaldībai nodoto iestāžu un struktūrvienību darbinieki turpinās darbu attiecīgajās iestādēs vai struktūrvienībās.

Rojas novada domei līdz 2010.gada 17.decembrim būs jāpieņem saistošos noteikumus par Rojas novada pašvaldības budžeta atlikuma sadali.

Rojas novada domei viena mēneša laikā pēc sanākšanas uz pirmo sēdi būs jāiesniedz par pašvaldību lietām atbildīgajai ministrijai pārskats par Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildi.