Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vinets Veldre: Kariņa vietā vajadzētu iecelt Rinkēviču

© facebook.com

"Kariņa vietā vajadzētu iecelt Rinkēviču par premjeru," raidījumā “Preses klubs” sacīja datu analītiķis, bijušais veselības (2007) un aizsardzības (2007-2009) ministrs Vinets Veldre.

"Par lēmumiem, paskatījos dažādu ekspertu grupas, kas ir ministrijām un valdībai kopumā, visi kaut ko iesaka un radās iespaids, ka eksperti strādā par brīvu, viņu ieteikumus neņem vērā. Pareizi izdarīja profesors Briģis, kas ir reāls profesors, kurš staigā ar kājām pa zemi, saprot būtību un ir pieredzējis cilvēks. Arī pārējie, kuri bija tajā grupā, viņiem vienā brīdī mērs bija pilns. Viņi strādāja bez algas, bez līgumiem, lielāko daļu viņu lēmumus un atzinumus neņēma vērā."

Komentējot Pavļuta un pieaicināto ekspertu grupu sadarbību Veldre izsaka domu, ka ekspertu viedoklis vērā ņemts tikai tik daudz, lai imitētu darbību, lai būtu redzams tāds teātris.

"Kariņa vietā vajadzētu iecelt Edgaru Rinkēviču, kurš ir pieredzējis cilvēks, bez lozungiem strādā, zina, ko dara. Kamēr vēl var saglābt valsti, " apgalvo Veldre.

Tālāk turpinot, ka Pavļuts ir noguris, auļo maratonā, ir noguris, saluzīs, saplīsīs, bet valstij, tautai ir jāredz, kas pārņems stafeti.

"Man nav nekas pret Danielu, man nav ne pienākums un morāli es negribu viņu kritizēt, daudz kas ir labs izdarīts, bet daudz kas ne visai. Bet jāiet tālāk."