Par FM parlamentāro sekretāri iecelta Ilze Viņķele

Ar finanšu ministra Andra Vilka ("Vienotība") rīkojumu par Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri ir iecelta Saeimas deputāte Ilze Viņķele ("Vienotība"), aģentūru LETA informēja ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Viņķele nesaņems parlamentārās sekretāres algu ministrijā, jo viņa atlīdzību saņem kā Saeimas deputāte parlamentā.

Viņķele kopš 2.novembra ir 10.Saeimas deputāte, politisko partiju apvienības "Vienotība" frakcijas vadītāja vietniece, kā arī darbosies vairākās Saeimas komisijās.

No 2006.gada novembra līdz 2008.gada februārim viņa bija Finanšu ministrijas īpašu uzdevumu ministra ES fondu apguves lietās parlamentārā sekretāre. No 2003.gada jūnija līdz 2006.gada novembrim Viņķele bija Eiropas Parlamenta deputāta palīdze, bet no 2000.gada maija līdz 2002.gada novembrim pildīja vides ministra padomnieces pienākumus.

Viņķele ir ieguvusi profesionālo augstāko izglītību augstskolā "Attīstība", kā arī veselības zinātņu maģistra grādu Rīgas Stradiņa universitātē. Kopš 2009.gada viņa studē Latvijas Universitātē doktora studiju programmā politikas zinātnē apakšprogrammā "Publiskā pārvalde un administrācija".

Svarīgākais