TIEŠRAIDE: Saeima lems par aizliegumu publiskos pasākumos izmantot Georga lentes

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Saeima šodien trešajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, ar kuriem plānots noteikt vienotu regulējumu līdz šim dažādi regulētiem dalītā īpašuma gadījumiem, savukārt otrajā lasījumā plānots lemt par aizliegumu publiskos pasākumos izmantot Georga lentes.

Tāpat otrajā lasījumā paredzēts skatīt grozījumus, ar kuriem plānots pilnveidot sociālā uzņēmuma statusa piešķiršanai izvirzītās prasības un kritērijus, kā arī deputāti spriedīs par grozījumiem Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā un izmaiņām likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kas paredz aizliegumu publiskos izklaides un svētku pasākumos, kā arī sapulcēs, gājienos un piketos izmantot Georga lentes.

Pirmajā lasījumā šodien plānots lemt par pievienošanos Konvencijas pret spīdzināšanu un citiem nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai sodīšanas veidiem Fakultatīvajam protokolam.

Vienlaikus šodienas sēdē deputāti spriedīs arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir likuma projekts par labas gribas atlīdzinājumu Latvijas ebreju kopienai, kas paredz atlīdzināt daļu no restitūcijas laikā neatgūtā īpašuma valsts noteiktās kadastrālās vērtības. Tāpat darba kārtībā iekļauti jauni grozījumi Saeimas kārtības rullī, kas paredz likumprojekta iesniedzējiem pienākumu izvērtēt plānoto grozījumu ietekmi uz ģimeņu labklājību, demogrāfiju, tostarp dzimstību, kā arī ienākumu nevienlīdzību.

Sēdē plānots izskatīt arī lēmuma projektu par Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas, lai izmeklētu Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, darbības laika pagarināšanu.

Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā iekļauti 42 jautājumi.

Tāpat plkst.17 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Ar Saeimas šodienas darba kārtību iespējams iepazīties šeit!

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais