Grībauskaite: NATO un Krievijas attiecību pārstartēšana ir izdevīga Lietuvai

NATO un Krievijas attiecību pārskatīšana būs izdevīga arī Lietuvai, un pamata bažām šai sakarNATO un Krievijas attiecību pārskatīšana būs izdevīga arī Lietuvai, un pamata bažām šai sakarā nav - tādu viedokli paudusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, komentējot tikko aizvadīto NATO Lisabonas samitu, kurā alianse vienojusies ar Maskavu sākt jaunu lappusi savās attiecībās.ā nav - tādu viedokli paudusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, komentējot tikko aizvadīto NATO Lisabonas samitu, kurā alianse vienojusies ar Maskavu sākt jaunu lappusi savās attiecībās.

Pēc viņas teiktā, "Aukstā kara laiki ir beigušies, un visas valstis ir vienisprātis, ka attiecībās ar Krieviju jāmeklē jauni sadarbības veidi un perspektīvas".

"Krieviju mēs aicinām uz sadarbību, uz dialogu, bet ne uz saplūšanu ar NATO. Sadarbība būs izdevīga abām pusēm. Mums ir kopīgi pretinieki, ar kuriem arī jācīnās kopīgi. Pašreizējā sadarbība ar Krieviju bruņojuma un pretraķešu aizsardzības jomā paver jaunas drošības garantijas arī Lietuvai," sacījusi Grībauskaite.

"NATO neatsakās ne no kādām savām tiesībām, prioritātēm un atbildības. Krievija ar šo sadarbību tiek iesaistīta arī kopīgā atbildībā par drošības garantēšanu gan Eiropā, gan pasaulē. Tas ir izdevīgi arī Lietuvai," norādījusi Lietuvas valsts vadītāja. "Man prieks, ka ņemti vērā visi mums svarīgie un jutīgie jautājumi, visas mūsu izteiktās norādes. Ceram, ka Krievija sapratīs un pieņems to uzticēšanos, ko tai apliecinājušas NATO valstis, un atbildēs ar to pašu."

Svarīgākais