Šodien "Progresīvie" kongresā vēlēs jaunu valdi

© f64.lv, Oksana Džadana

Šodien notiks partijas "Progresīvie" kongress, kurā paredzētas jaunas valdes vēlēšanas un programmas pamatprincipu apstiprināšana, informēja partijas pārstāvis Dāvis Lodziņš.

Pasākums notiks VEF kultūrvietā "Spīdola" Rīgā, Ieriķu ielā 5a, no plkst.10. Kongresā aicināti piedalīties biedri un mediju pārstāvji. Paredzēts, ka vismaz daļa no kongresa tiks translēta tiešraidē partijas "Facebook" kontā.

Uz partijas "Progresīvie" valdi pagaidām kandidē 20 pretendenti - Agnese Logina, Antoņina Ņenaševa, Atis Švinka, Lodziņš, Edgars Niedrītis, Edmunds Cepurītis, Ervins Labanovskis, Ieva Jirgensone, Igors Kļaviņš, Ilmārs Jargans, Inga Liepa-Meiere, Jana Simanovska, Justīne Panteļējeva, Laimons Timma, Leila Rasima, Mārtiņš Kossovičs, Miroslavs Kodis, Ričards Alans Miezītis, Selma Levrence un Viesturs Kleinbergs.

Vēl citi kandidāti varēs pieteikties kongresa norises laikā, norādīja partijas pārstāvis.

Pašreizējā valdē, kas tika ievēlēta 2019.gadā, strādā Ņenaševa, Cepurītis, Kossovičs, Labanovskis, Kleinbergs, Terēze Gruntmane, Dace Kavasa, Kļaviņš un Logina.

Plānots, ka jaunievēlētā valde izvirzīs partijas līdzpriekšsēdētāju kandidātus, par kuriem balsos kongress, kuram jāievēl divi līdzpriekšsēdētāji.

Kongresa darba kārtībā paredzēti ziņojumi par "Progresīvo" rosinātajām pārmaiņām Rīgā, uzmanību pievēršot arī sasniegumiem nacionālā līmenī - "izcīnīto 500 eiro piešķiršanu par katru bērnu, un plašu cilvēku pieredzes stāstu apkopošanu Reira nodokļu reformas apstrīdēšanai Satversmes tiesā". Tāpat arī plānota partijas programmas pamatprincipu apstiprināšana, kas iezīmēs Saeimas vēlēšanu platformu.

"Mūsu pirmais gads Rīgas domes vadībā ir bijis pilns ar darbiem un pārmaiņām - ievērojami palielināts sociālais budžets, uzsākta pašvaldības uzņēmumu sakārtošana un, palielinātas pirmsskolas pedagogu un sociālo darbinieku algas. Pārmaiņas Rīgā ir paraugs pārmaiņām, kuras vēlamies Latvijā. "Progresīvie" vēlas sevi skaidrāk iezīmēt kā spēcīgu alternatīvu gan valdības ekonomiskajai tuvredzībai, gan atdzimstošajam populisma vilnim, kas Latvijas intereses nostāda pēdējā vietā," pauž partijas līdzpriekšsēdētāja Ņenaševa.

"Progresīvie" ir ārpusparlamenta partija, kura ir Rīgas domes koalīcijas sastāvā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais