Ministru kabinets atsāks pilnvērtīgu darbu pēc aptuveni mēnesi ilga pārtraukuma

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ministru kabinets šodien atsāks pilnvērtīgu darbu pēc aptuveni mēnesi ilga pārtraukuma, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā (VK).

Viens no būtiskākajiem jautājumiem šodien būs par ārkārtas situācijas izsludināšanu Baltkrievijas pierobežā nelegālo migrantu dēļ, tāpat plānots lemt par Covid-19 ierobežošanas pasākumiem.

Iepriekšējā Ministru kabineta sēde notika 14.jūlijā, un tajā tika lemts par likuma grozījumiem, kas noteiks iedzīvotāju tiesības saņemt drošus pakalpojumus pandēmijas apstākļos.

Valdība arī pārtraukuma laikā turpināja pārraudzīt Covid-19 infekcijas izplatību Latvijā un sekoja līdzi situācijas attīstībai ārvalstīs, tomēr pilnvērtīgas sēdes neaizvadīja.

Pārtraukuma laikā 30.jūlija ārkārtas valdības sēdē Ministru kabinets atbalstīja Vakcinācijas loterijas likumprojektu, kura virzība patlaban gan ir apturēta.

Savukārt 23.jūlijā notika ārkārtas valdības sēde aptaujas formā, kurā tika nolemts sniegt humāno palīdzību 123 900 eiro vērtībā Lietuvai migrantu krīzes risināšanai. Ministri lēma no Latvijas valsts materiālajām rezervēm kā humāno palīdzību nosūtīt trīs teltis, trīs elektroģeneratorus, piecus apgaismošanas komplektus, piecas metāla spoles ar kabeli apgaismošanas komplektiem un 3000 segas.