TB/LNNK valde Jakrinam izsaka brīdinājumu

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) partijas TB/LNNK valde šodien nolēma izteikt brīdinājumu partijas biedram Emīlam Jakrinam par valdības pēdējā darba dienā pieņemto valdes locekļa amatu Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Kā aģentūrai LETA pēc valdes sēdes sacīja TB/LNNK līderis Roberts Zīle, Jakrinam "stingrs" brīdinājums izteikts par piekrišanu ieņemt šo amatu, jo tas izsaucis negatīvu sabiedrības reakciju.

Savukārt bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) notikušajā nav vainojams, jo par Jakrina iecelšanu amatā lēmis ministrijas valsts sekretārs, nevis ministrs, norādīja Zīle, piebilstot, ka šo faktu jau iepriekš konstatējusi nacionālās apvienības Revīzijas komisija un atzinusi, ka neatbilst patiesībai izskanējusī informācija par Gerharda lomu šajā notikumā.

Pats Jakrins uz sēdi nebija ieradies, jo atrodoties ārzemēs. Pēc Zīles teiktā, Jakrinam saistībā ar amata iegūšanu CSDD būs jāatstāj TB/LNNK valde, jo to prasot likums.

Savukārt Jakrins aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka "VL pret viņu vērstā kampaņa ir nepamatota un saistīta ar vēlmi spodrināt savas spalvas".

TB/LNNK pārstāvis uzsvēra, ka pārmetumi viņam esot nepamatoti un balstīti uz faktiem, kas ir nepatiesi vai nepareizi interpretēti. "Ir politiķi, kas ar skandāliem vēlas spodrināt savas spalvas. VL to dara jau kopš priekšvēlēšanu laika un turpina to darīt," sacīja Jakrins.

Partijas VL līderis Raivis Dzintars iecelšanu CSDD valdē vērtē kā nepieņemamu. "Šāda rīcība man šķiet pilnīgi nepieņemama - gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ," aģentūrai LETA sacīja Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka šāda rīcība neatbilstot nacionālās apvienības ētikas principiem.

VL pārstāvji jau iepriekš pauduši nosodījumu Jakrina darbībai, iebilstot pret viņa rīcību, mēģinot ietekmēt Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti.

CSDD valdes locekļa alga mēnesī pašlaik ir aptuveni 2000 latu pirms nodokļu nomaksas. Jakrins iecelts piektajā, līdz šim vakantajā valdes amatā.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais