Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Atsevišķi deputāti pret Covid-19 nevakcinējas politisku mērķu dēļ, atzīst Inese Lībiņa-Egnere

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Saeimā ir atsevišķi deputāti, kuri pret Covid-19 nevakcinējas politisku mērķu dēļ, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ("Jaunā Vienotība").

Viņa piebilda, ka Saeimas deputātiem ir bijusi iespēja vakcinēties pret Covid-19 jau no maija, piemēram, Saeimas "Jaunās Vienotības" frakcijas deputāti visi ir vakcinējušies pret Covid-19.

"Tomēr ir kolēģi, kuri pēc manām domām, nevakcinējas vairāk politisku iemeslu dēļ, jo tuvojas Saeimas vēlēšanas, un acīmredzot ir deputāti, kuriem katrs līdzeklis vēlētāju balsu makšķerēšanā ir labs, izmanto šo situāciju un popularizē nevakcināciju kā tādu politisku mērķi," skaidroja Lībiņa-Egnere.

Viņa norādīja, ka aptaujas par to, cik daudzi deputāti nevēlas vakcinēties pret Covid-19, ir bijušas tikai Saeimas frakcijās, taču parlamentā ir arī samērā daudz ārpus frakcijām esošu deputātu.

Pēc Saeimas priekšsēdētājas biedres sacītā, pilnvērtīgs Saeimas darbs ir iespējams tikai klātienē, kad parlamentārieši kāpj tribīnē un dabatē. Līdzšinējais e-Saeimas darbs ir pielāgošanās epidemioloģiskajai situācijai Latvijā. Patlaban lielākā daļa deputātu ir gatavi darbam klātienē.

Lībiņa-Egnere atzina, ka nevakcinētajiem deputātiem nedrīkst neļaut strādāt, taču Saeimas zāli nevar pārbūvēt, lai būtu iespēja ievērot divu metru distanci, kā arī Saeimai nevajadzētu maksāt no budžeta līdzekļiem par Covid-19 testiem.

Tādēļ Lībiņa-Egnere uzskata, ka šiem deputātiem pašiem būtu jāmaksā par Covid-19 testiem, lai varētu piedalīties Saeimas klātienes sēdē. To noteikt Lībiņa-Egnere arī aicinās Saeimas prezidiju, kas šo jautājumu skatīs šodien.