Kampars vēl neesot pieņēmis lēmumu par Riekstiņas virzīšanu SPRK vadītājas amatam

Ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība") vēl neesot pieņēmis lēmumu par to, vai virzīt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītājas amatam konkursa komisijas ieteikto pašreizējo SIA "Lursoft" valdes priekšsēdētāju Ilutu Riekstiņu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja viņa preses sekretāre Elīna Bīviņa.

Ministrs arī vēl neesot pieņēmis lēmumu par padomes locekļa kandidātu politiķi, bijušo zemkopības ministru Mārtiņu Rozi (ZZS), ko par labāko atzinusi komisija. Noprotams, ka ministram ir šaubas par šo kandidātu, taču Bīviņa nevarēja pateikt, kā Kampars rīkosies, piemēram, vai konsultēsies ar koalīciju veidojošajiem politiskajiem spēkiem vai lūgs papildu informāciju komisijai.

Kampars norāda, ka jautājums par SPRK padomes locekļiem pašlaik nav pirmās steidzamības lieta, jo SPRK darbība divu vakanto amatu dēļ padomē nekādā veidā nav kavēta.

Paredzams, ka abu padomes locekļu apstiprināšana, visticamāk, tiks virzīta vienlaikus.

Kā ziņots, konkursā uz SPRK vadītāja amatu saņemti divi pieteikumi, bet uz padomes locekļa - 16.

Izvēlētie kandidāti vēl būs jāapstiprina gan valdībai, gan Saeimai.

Komisijā bija Ekonomikas ministrijas, Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas pārstāvji. Tā vērtējusi pretendentu kompetenci, izpratni par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jomu un koncepciju par attīstību.

Pašreizējā regulatora vadītāja Valentīna Andrējeva nav pieteikusies izsludinātajā konkursā. Iepriekš viņa savu lēmumu nekomentēja, taču vēlāk laikrakstā "Dienas Bizness" publicētā intervijā viņa atzina, ka saņēmusi vairākus darba piedāvājumus privātajā sektorā. Tāpat viņa ir Rīgas Tehniskās universitātes profesore, kas nozīmē, ka pēc darba regulatorā kādu laiku var lasīt lekcijas šajā mācību iestādē.

SPRK ir ekonomikas ministra pārraudzībā esoša atvasināta publiska persona, kas realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, dzelzceļa transporta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un attiecīgo regulējamo nozaru speciālajiem normatīvajiem aktiem.

Andrējeva amatā stājās 2005.gada 5.decembrī, un viņas pilnvaru termiņš beigsies šā gada decembrī. Viena padomes locekļa vieta patlaban ir brīva. Nākamgad vasarā beigsies pilnvaras trim pašreizējiem padomes locekļiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.