Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas deputāte Anita Muižniece piekritusi kļūt par izglītības un zinātnes ministri

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Saeimas deputāte un bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP) ir piekritusi kļūt par izglītības un zinātnes ministri, aģentūrai LETA apliecināja Muižniece.

Viņa apliecināja, ka ir saņēmusi attiecīgu partijas uzaicinājumu un piekritusi tam, paužot gatavību turpināt kolēģes Ilgas Šuplinskas (JKP) iesāktos darbus, proti, nākamnedēļ virzīt Saeimā Augstskolu likumprojekta apstiprināšanu un sakārtot izglītības iestādes tā, lai 1.septembrī visiem skolēniem būtu iespējas atsākt mācības klātienē.

Viņa uzsvēra, ka ir gatava iestāties par taisnīgu un pedagogu prestižu veicinošu atalgojuma sistēmu.

Savukārt plašāku ieskatu par iecerētajiem darbiem un to, vau saglabās deputātes mandātu, Muižniece solīja komentēt pēc Saeimas balsojuma ceturtdien.

LETA jau vēstīja, ka Šuplinska atstās Jauno konservatīvo partiju (JKP), ja politiskais spēks viņu atsauks no ministres amata, trešdien preses konferencē žurnālistiem paziņoja ministre.

Ņemot vērā, ka ir izskanējusi neoficiāla informācija par ministres krēsla sašķobīšanos, viņa uzsvēra, ka gaida parijas valdes izšķiršanos par viņas palikšanu amatā. Ja partija lems par ministres nomaiņu, Šuplinska atstās JKP.

Savukārt, jautāta par turpmākajiem darbiem savā karjerā, Šuplinska atgādināja, ka viņa ir ievēlēta arī Saeimā, kur arī pēc iespējamās ministres amata atstāšanas plāno turpināt darbu. Tāpat politiķe plāno turpināt darbu zinātnes laukā, kur viņai esot iesākti vairāki darbi.