Par Aizsardzība ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Veiko Spolītis

Par Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Veiko Spolītis, kurš no 2005.gada līdz 2009.gadam bija Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes Starptautisko attiecību un Eiropas Studiju programmas vadītājs un joprojām ir lektors šajā universitātē.

V.Spolītis ieguvis maģistra grādu vēsturē un starptautiskajā politikā Ženēvas universitātes starptautisko attiecību institūtā, savukārt Budapeštas Centrāleiropas universitātes starptautisko attiecību fakultātē iegūts maģistra grāds starptautiskajās attiecībās un Eiropas studijās. Kopš 2006.gada V.Spolītis Helsinku universitātes valsts zinātņu fakultātē raksta doktora disertāciju, kas veltīta pārvaldības jautājumiem Baltijas valstīs no 1999. - 2009.gadam.

Par ministra biroja vadītāju uz laiku līdz nākamā gada 1.janvārim iecelta Baiba Pikola, kura līdz šim bijusi Aizsardzības ministrijas Nodrošinājuma politikas departamenta Aizsardzības spēju attīstības projektu nodaļas NBS bāzes "Lielvārde" projekta vadītāja. Līdz tam bijusi AM Starptautisko attiecību departamenta direktora vietniece, kā arī piecus gadus ieņēmusi Protokola un vizīšu nodaļas vadītājas amatu. Aizsardzības ministrijā B.Pikola strādā kopš 1998.gada.

Pēc 1.janvāra ministra biroju vadīs cita amatpersona, kura jau ir izraudzīta, taču vēl nav beigusi darba attiecības ar iepriekšējo darba vietu.

Savukārt par ministra padomnieci administratīvajos un politiskajos jautājumos kļuvusi Zanda Frīdenberga, kura līdz šim ieņēmusi vairākus amatus Saeimā - bijusi gan A.Pabrika, gan deputāta Aigara Štokenberga palīdze. Kopš 2008.gada Z.Frīdenberga pildījusi politiskās partijas "Sabiedrība Citai Politikai" biroja vadītājas pienākumus. Trīs gadus strādājusi Ārlietu ministrijas ministra birojā. Absolvējusi Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes programmu "Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas", kur ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu politoloģijā.

Par ministra padomnieku zemessardzes jautājumos iecelts zemessargs, virsseržants Jānis Derkusovs, kurš brīvprātīgi pilda dienesta pienākumus Zemessardzes Studentu bataljonā, ieņemot vada seržanta amatu. J.Derkusovam ir 15 gadu pieredze Zemessardzē.

Plānots, ka novembra beigās ministra biroju papildinās padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos.

Latvijā

Prostitūcijas jomas regulēšanai un kontrolēšanai nepieciešamais Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekts patlaban nav politiskās dienaskārtības augšgalā, aģentūrai LETA atzina Iekšlietu ministrijā (IeM).

Svarīgākais