Igaunijas ārlietu ministrs: Baltijas valstīm ir jākļūst pašpārliecinātākām

Baltijas valstīm attiecībās ar Krieviju ir jākļūst pašpārliecinātākām, intervijā "Latvijas Avīzei" uzsvēris Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

"Mums jākļūst pašpārliecinātākiem. Un dažkārt - mazāk jūtīgiem pret to, ko kādi Krievijas pārstāvji saka vai dara. Igaunija, Latvija un Lietuva ir Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstis, un mums ir pamats būt pašpārliecinātākiem," skaidro ministrs.

Baltijas valstu interesēs ir, lai Krievijas un NATO un ES starpā atmosfēra un attiecības kļūtu labākas. Bet mūsu partneriem NATO un ES nav jāpiever acis uz nepatīkamām lietām. Vislabākais lakmusa papīrs patiesības noskaidrošanai ir prakse, reāli darbi.

"Varbūt daži politiķi patiesi ir pārāk ideālistiski noskaņoti, tomēr, manuprāt, kopējais ES dalībvalstu ārlietu ministru noskaņojums ir reālistisks. Viņi ļoti labi zina, kas ir Krievija, atceras Krievijas un Gruzijas karu, un mēs arī redzam Krievijā laiku pa laikam notiekam visai dīvainas lietas... Tomēr mūsu interesēs ir veidot starpvalstu attiecības, tas nav viegli un prasa laiku," uzskata Paets.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais