Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Rostovskis: Ministra maiņa krīzes laikā ir vērtējama negatīvi

© f64.lv, Oksana Džadana

Ministra maiņa krīzes laikā ir vērtējama negatīvi, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis, komentējot partijas "KPV LV" valdes lēmumu atsaukt no ekonomikas ministra amata Jāni Vitenbergu pēc tam, kad viņš paziņoja par aiziešanu no "KPV LV" un gatavību pievienoties nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA).

"Krīzes laikā mainīt nozares vadītāju nav labi," atzīmēja Rostovskis, piebilstot, ka nākamajam ministram, lai kurš arī ieņemtu šo amatu, būs nepieciešams laiks, lai adaptētos.

Viņš arī pauda viedokli, ka Latvijas politiskajā sistēmā būtu nepieciešamas izmaiņas jeb uzlabojumi, lai būtu iespējams nodrošināt pēctecību. "Ministri nāk un iet, virkne partiju ir mazas un arī šajā gadījumā caur "KPV LV" ienāca cilvēks, bet tagad partijas reitingi ir zemi un cilvēki migrē uz citām partijām. Tas viss rada nestabilitāti. Nav pēctecības un no tā cieš visa sabiedrība," sacīja Rostovskis.

Jau vēstīts, ka "KPV LV" valde trešdien, 21.aprīlī, nolēma atsaukt no ekonomikas ministra amata Vitenbergu. Par šo partijas lēmumu ceturtdien tiks informēts arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Vitenbergs ekonomikas ministra amatā tika deleģēts no mūsu partijas, tāpēc būtu tikai godprātīgi, ja līdz ar publiskiem paziņojumiem par pievienošanos citai partijai viņš paziņotu par amata atstāšanu," par "KPV LV" valdes priekšsēdētājas, Saeimas deputātes Ievas Krapānes pausto aģentūru LETA informēja partijā.