Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vitenbergs par aiziešanu no "KPV LV": Es rēķinājos, ka var būt dažādas sekas

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs LTV raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka viņš bija rēķinājies ar to, ka viņa bijusī partija "KPV LV" spers atbildes "soli", kas paredz iespēju zaudēt ministra amatu, pēc tam, kad viņš ir paziņojis par vēlmi pievienoties citam politiskajam spēkam.

Viņš pauda, ka jau iepriekš ir novērots, ka, ja politiķi vēlas mainīt partiju, tas izsauc plašu rezonansi.

"Man kā ministram, pieņemot šādu soli, es rēķinājos, ka var būt dažādas sekas."

Vitenbergs uzskata, ka ir pildījis godprātīgi savus pienākumus ministra amatā. Redzot, kāda situācija ir politiskajā spēkā "KPV LV", tas pierāda to, ka ir nepieciešams ilgtermiņā sadarboties ar citu partiju, jo vide "KPV LV" ir ļoti sadrumstalota.

Viņš atzina, ka vakar parakstītais memorands ar "Nacionālo apvienību" pierāda frakcijas atbalstu.

Komentējot turpmāko koalīcijas darbu, Vitenbergs pauda cerību, ka aizvien kopīgiem spēkiem visi spēs cīnīties pret Covid-19 vīrusu dažādās frontēs - veselības, ekonomikas.

"Mans darbs ir bijis lojāls uzņēmumiem un tas atbalsts, kas tika sniegts bija komplekss un visaptverošs. Šobrīd es gribētu, lai kolēģi lemj, ir stabilitāte un nebūs tāda papildus šupošanās."

Vitenbergs vēl neprognozē vai Ministru prezidents Krišjānis Kariņš apsvērtu iespēju, ka viņš varētu saglabāt ministra amatu.

"Man grūti prognozēt, jo paziņojums no manas bijušās partijas bija vakar vēlu naktī. Šodien es pieļauju, ka būs komunikācija ar viņiem, lai saprastu kā tālāk rīkoties un kāda varētu būt sadarbība."

Vitenbergam nav zināms, kādi cilvēki "KPV LV" valdē izskatīti kā viņa iespējamie aizstājēji ministra amatā.

Viņš uzsvēra, ka ir gatavs arī turpmāk sadarboties ar bijušo partiju "KPV LV".

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, kurš 13.Saeimā tika ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta, izlēmis mainīt partejisko piederību un kļūt par Nacionālās apvienības (NA) biedru.

Politiķis atzina, ka šāds solis apsvērts jau kādu laiku. Vitenbergs nenoliedza, ka, darbojoties gan Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadībā, gan ekonomikas ministra amatā viņam izveidojušies kontakti arī ar citu partiju pārstāvjiem un notikušas sarunas arī par iespēju iestāties kādā citā partijā.

"Tomēr NA vērtības man ir tuvākas. Vadot Ekonomikas ministriju, ar NA izvērtās ļoti laba sadarbība, sakrita vērtības arī jautājumos par atbalstu ģimenēm ar bērniem," stāstīja politiķis.

Partijas "KPV LV" valde trešdien, 21.aprīlī, nolēma atsaukt no ekonomikas ministra amata Jāni Vitenbergu pēc tam, kad viņš publiski paziņojis par aiziešanu no "KPV LV".

"Vitenbergs ekonomikas ministra amatā tika deleģēts no mūsu partijas, tāpēc būtu tikai godprātīgi, ja līdz ar publiskiem paziņojumiem par pievienošanos citai partijai viņš paziņotu par amata atstāšanu," par "KPV LV" valdes priekšsēdētājas, Saeimas deputātes Ievas Krapānes pausto informēja partijas pārstāve.

Par šo partijas lēmumu šodien tiks informēts arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).