Rīt notiks pikets "Par Latvijas tautas interesēm 10.Saeimā"

Rīt, plkst.09.00 pie Latvijas Republikas Saeimas notiks pikets, kura moto ir "Par Latvijas tautas interesēm 10.Saeimā". Piketu ir pieteicis Gatis Baltais un plānots, ka tajā piedalīsies aptuveni 40 cilvēku, bet uz piketu ir aicināti visi iedzīvotāji, kam nav vienaldzīga Latvija nākotne.

"Piketa mērķis ir atgādināt jaunievēlētajiem 10.Saeimas politiķiem, ka viņu galvenie darba devēji ir Latvijas tauta - visi Latvijas iedzīvotāji, neatkarīgi no to nacionalitātes. Pēdējās dienās dzirdētā informācija liecina par to, ka politiķi atkal ir ķērušies pie savu "silto vietiņu" nokārtošanas, diezgan primitīvā līmenī koncentrējoties uz amatu sadali, bet pavisam aizmirstot par to, ka Latvijā ir krīze un tauta gaida no politiķiem skaidru redzējumu par to, kā mēs turpmāk dzīvosim, nevis par to kāds nu kuram portfelis tiks. Rodas iespaids, ka ir iestājusies vispārējā amnēzija politiķu vidū. Laikam Dombrovska kungs un viņa partneri ir aizmirsuši, ka 2.oktobrī viņus ievēlēja tauta nevis viņi paši. Viņi ir aizmirsuši, ka tauta nebalsoja par to, kā noraudzīties tautas kalpu savstarpējos politiskos manevros un domstarpībās. Mēs pasludināsim 10.Saeimu par politiskās atbildības Saeimu, jo tieši politiskā atbildība ir tas, kas no tautas puses netika prasīts 9.Saeimas sasaukumā", norāda Gatis Baltais.

Tāpat protests tiks vērsts uz šonedēļ izskanējušo informāciju par PVN pacelšanu, kā arī protestētāji pieprasīs pārskatīt nosacījumus ar SVF. Šajos nosacījumos primāri ir jābūt ietvertām Latvijas tautas interesēm un nekam citam. Pašreiz šīs intereses netiek ievērotas.

"Aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju neatkarīgi no nacionalitātes un materiālā stāvokļa pievienoties šim piketam un iespēju robežās 3.novembra rītā atnākt pie Saeimas, lai tādā veidā parādītu savu pilsonisko nostāju pret notiekošo. Parādītu to, ka atšķirībā no politiskās elites mums nav iestājušies atmiņas zudumi. Mēs neesam aizmirsuši un neaizmirsīsim ko mums solīja pirms 2.oktobra. Nepieļausim to, ka mūs piemāna jau 10.reizi! Mēs taču varam parādīt to, ka neesam mīkstāki par Francijas iedzīvotājiem! Mēs esam labāki! Bet labāki kopā, nevis pa vienam!" - Gatis Baltais.

Svarīgākais